L'Ajuntament suspèn la concessió de llicències a clubs cannàbics


  • Comparteix:

Local on s'havia d'instal·lar el club cannàbic a Roquetes-Can Magí

Local on s'havia d'instal·lar el club cannàbic a Roquetes-Can Magí

L'Ajuntament ha suspès aquest dilluns la concessió de llicències a clubs de fumadors de cànnabis. La suspensió té un període d'un any i es fa per estudiar com s'ha de regular aquest tipus d'activitat. La mesura afecta les noves peticions d'obertura i totes les que estan en curs. La decisió implica el club que havia d'obrir al barri de Roquetes-Can Magí i que havia generat crítiques veïnals.

En concret, l'Ajuntament ha aprovat un decret municipal pel qual suspèn la tramitació i concessió de llicències urbanístiques, ambientals i recreatives a clubs socials privats consistents en associacions de consumidors de cànnabis. La decisió s'ha produït aquest dilluns, el mateix dia que va aparèixer als mitjans el recel veïnal per la futura obertura d'un club cannàbic a Roquetes-Can Magí.

Negar la llicència d'inici d'activitat
Aquesta suspensió és per un període d'un any i inclou tant la sol·licitud de noves llicències com la comunicació prèvia d'inici d'activitats per a la instal·lació o l'ampliació d'aquests clubs. Per tant, segons el comunicat, 'a Sant Cugat ja no es pot obrir cap club cannàbic com a mínim durant un any', el que afecta l'espai que havia d'aixecar la persiana al carrer d'Adrià Gual.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, explica a Cugat.cat que no concediran la llicència d'inici d'activitat als impulsors de l'espai cannàbic. Puigdomènech assegura que el carrer d'Adrià Gual no és el lloc adient per a un club d'aquestes característiques.

Joan Puigdomènech

Deneguem la llicència d'inici d'activitat. El lloc on es volia situar el club no és l'adequat.


Segons l'Ajuntament, aquesta suspensió es fa per analitzar en l'àmbit de les competències municipals com s'ha de regular aquesta activitat en aspectes com la ubicació dels clubs, les instal·lacions o les condicions tècniques dels locals. El govern local ha pres la decisió després de constatar, assegura en la nota de premsa, la importància dels recents canvis normatius i la demanda social de regular aquestes activitats.

Durant el període de suspensió, el consistori estudiarà si aquesta futura regulació s'ha d'inserir en l'àmbit del planejament urbanístic o si és susceptible de ser vehiculada a través d’una ordenança específica sobre aquesta matèria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.