ICV demana el relleu de Xavier Cortés al capdavant de l'àrea de Descentralització


  • Comparteix:

Iniciativa afirma que Cortés no és la persona per encapçalar la política de Descentralització de l'Ajuntament.

Iniciativa afirma que Cortés no és la persona per encapçalar la política de Descentralització de l'Ajuntament.

ICV-EA considera que el govern municipal ha suspès l'assignatura dels consells de districte com ho demostra el fet que, tant a la Floresta com a Mira-sol, les entitats veïnals hagin abandonat el consell com a queixa per la seva 'inoperància'. Els ecosocialistes creuen que l'actual regidor de Descentralització no és la persona més adequada per encapçalar aquest òrgan i aposten per superar l'actual 'política d'aparador' i garantir una participació real.

Tot i no compartir la decisió de les associacions de veïns d'abandonar els consells de districte, els ecosocialistes afirmen que entenen la seva indignació i han ofert el seu suport als representants veïnals per millorar el funcionament d'aquests òrgans.

Per al portaveu d'ICV-EA, Xavier Boix, fins i tot abans de la reforma del ROM, cal una voluntat política immediata per millorar el procés de participació dins aquests consells de districte. Entre d'altres coses, Boix considera que l'actual regidor de Descentralització, Xavier Cortés, no és la persona més indicada per encapçalar aquests consells, ja que s'estan reproduint els mateixos problemes que en anteriors mandats, quan Cortés ocupava aquest mateix càrrec.

Xavi Boix

Al capdavant dels consells hi hauria d'haver algú que realment cregui en la participació i descentralització, i no només de paraula.


Els ecosocialistes afirmen que el govern té una 'actitud de menyspreu' cap el paper dels veïns, que es demostra en la manca d'informació que els donen o en la 'nul·la' capacitat del consell de districte per influir en les decisions municipals.

Un dels casos més destacats, per a Boix, és la partida pressupostària de 150.000 euros que s'ha destinat als districtes perquè l'autogestionin, però que hores d'ara encara no se sap com es gestionarà.

Xavi Boix

No és lògic que es destini aquesta quantitat als districtes i que encara no se sapiga com es gestionaran els diners o s'hagin denegat les propostes veïnals.


Davant d'aquesta situació, el grup municipal d'ICV-EA demana a l'equip de govern que rectifiqui i resolgui aquesta situació, i ha manifestat la seva voluntat de treballar conjuntament veïns i forces polítiques per garantir que una participació democràtica real al municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.