Mesures socials i implicació en el procés, eixos del pacte CDC i ERC a la Diputació


  • Comparteix:

Conesa i Guiteras, amb l'expresident Salvador Esteve al fons / Foto: ACN

Conesa i Guiteras, amb l'expresident Salvador Esteve al fons / Foto: ACN

Potenciar les mesures socials, impulsar polítiques econòmiques a àmbit local, aplicar la llei de transparència del Parlament i el compromís amb el procés sobiranista i les estructures d'estat són els eixos de l'acord de governabilitat de CDC i ERC a la Diputació de Barcelona. L'alcaldessa de Sant Cugat i propera presidenta de l'organisme, Mercè Conesa, i l'alcalde de Moià i futur vicepresident primer, Dionís Guiteras, han presentat el pacte entre les dues forces aquest dimarts, obert a altres formacions.

En la presentació, tots dos han remarcat 'l'estabilitat' d'un pacte entre les dues primeres forces de la Diputació i, tot i que asseguren que l'acord és entre CDC i ERC, Unió 's'hi sent còmoda' i hi participarà del futur govern. El pacte posa com un dels punts clau tenir una Diputació 'lleial' amb la Generalitat i al servei del procés perquè 'els municipis no quedin al marge del que passarà després del 27S', segons Guiteras.

Dionís Guiteras

I sobretot no volem que els municipis quedin al marge del procés de transició nacional que començarem el 27S.


Conesa ha remarcat que el pacte entre CDC i ERC també inclou impulsar i donar suport a polí­tiques municipals 'orientades a l'emergència social que ha causat la crisi, polí­tiques econòmiques per donar suport a l'estructura productiva empresarial local i el comerç de proximitat, i una acció de la Diputació sotmesa al rendiment de comptes i a la nova llei de transparència'. En aquest sentit, Conesa ha destacat que l'acord entre les dues forces inclou mesures sobre possibles casos de corrupció.

Mercè Conesa

Creiem que la ciutadania ens fa una demanda contra la corrupció.


Segons Conesa, estan en converses perquè altres partits com el PSC puguin aportar el seu suport.

Pla de mandat
Amb l'aprovació del pressupost del 2016, es presentarà el Pla de mandat amb l'objectiu d'orientar i comunicar l'acció política del govern de la Diputació.

Aquest projecte contindrà els mecanismes de coordinació permanent del compliment dels objectius del pacte, l'organigrama, els repartiment de funcions i responsabilitat i, les partides pressupostàries destinades a cadascuna de les línies de treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.