Conesa, ja presidenta de la Diputació, diu que impulsarà les polítiques socials


  • Comparteix:

Mercè Conesa, ja com a presidenta de la Diputació

Mercè Conesa, ja com a presidenta de la Diputació

La nova presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, assegura que la principal prioritat del nou mandat són les polítiques socials per lluitar contra la desigualtat. En el ple de constitució de l'organisme supramunicipal, Conesa ha refermat el compromís de la Diputació amb el procés sobiranista. La també alcaldessa de Sant Cugat, que ha assumit el càrrec aquest dimecres, és la primera dona presidenta de la Diputació.

Pel que fa a les polítiques socials, Conesa s'ha compromès a impulsar polítiques socials avançades amb la complicitat i la concertació del Tercer Sector Social. En aquest sentit, ha afirmat que la Diputació serà aliada del govern de la Generalitat amb programes complementaris de suport a necessitats dels ajuntaments. També ha destacat que, en matèria social, els consistoris són les millors administracions per ajudar la ciutadania.

Mercè Conesa

Em rebel·lo contra el plantejament que vol centralitzar les polítiques socials i allunyar-les dels ajuntaments.


Un altre dels eixos del proper mandat, segons Conesa, seran les polítiques econòmiques, amb fort accent en aquelles que donin suport a l’estructura productiva local i a fomentar de l’ocupació

La situació nacional ha tingut espai en el discurs d'investudura de Conesa. La nova president ha remarcat que el govern de la Diputació fa seu el full de ruta per a les eleccions 27 de setembre i ha subratllat 'el compromís d'avançar en les estructures d’Estat'

El rendiment de comptes de les accions de la Diputació i dels seus membres és un altre dels compromissos del nou govern de l'organisme. Segons Conesa, s'impulsarà la creació d'un portal del transparència amb accés a informació pública i al codi conducta d'alts càrrecs, entre altres aspectes. La presidenta ha demanat als diputats compromís personal.

Mercè Conesa

Hi ha una pregunta que ens hem de fer tots: 'Això que faig, ho puc explicar?'.


En el procés d'elecció, Conesa ha rebut els vots afirmatius dels diputats de CDC, ERC, el PSC i UDC. Per ara, el pacte de govern està format pels convergents i els republicans però queda obert als socialistes i als democratacristians.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.