CDC, ERC i Òmnium, satisfets per la configuració de la llista unitària per al 27S


  • Comparteix:

Muriel Casals i Carme Forcadell, en una fotografia d'arxiu / Foto: ACN

Muriel Casals i Carme Forcadell, en una fotografia d'arxiu / Foto: ACN

CDC i ERC de Sant Cugat coincideixen que la llista transversal pactada aquesta setmana i encapçalada pel santcugatenc Raül Romeva és 'la millor fórmula possible' per guanyar les eleccions del 27S. Òmnium i l'ANC, que han participat a les negociacions per a l'acord, aplaudeixen l'entesa entre aquests partits i les entitats sobiranistes de la societat civil.

En la candidatura acordada, Raül Romeva serà el cap de llista acompanyat per l'exlíder de l'ANC Carme Forcadell i l'expresidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals. Artur Mas serà el número 4 i Oriol Junqueras, el número 5. La CUP anirà en una altra llista que, molt probablement, concorrerà a les eleccions amb el nom de CUP-Crida Constituent.

Reaccions a Sant Cugat
El president de CDC Sant Cugat, Joan Maria Terribas, ha explicat que creu que la llista respon a l'anhel d'arribar a una opció el màxim d'unitària possible. En aquest sentit, veu amb bons ulls que Romeva encapçali la llista, no només pel fet de ser santcugatenc, sinó pel valor que suposa per al país.

Joan Maria Terribas

Des de molts sectors reclamàvem arribar a una opció el màxim d'unitària possible. Pel que fa a l'encapçalament per part de Romeva, estic content com a santcugatenc i pel valor per al país.


ERC de Sant Cugat assegura que la fórmula pactada aquesta setmana és la millor possible per guanyar les eleccions del 27S i fer el pas cap a la independència. La presidenta d'ERC local, Mireia Ingla, remarca que Raül Romeva com a cap de llista representa un model país, amb polítiques socials potents, que els republicans voldrien per a una eventual Catalunya independent. A més, Ingla subratlla que la llista és transversal i té l'aval de les entitats sobiranistes de la societat civil.

Mireia Ingla

Ha quedat clar que és la millor fórmula. Les entitats de la societat civil hi estan d'acord.


Òmnium Sant Cugat celebra que s'hagi arribat a un acord que permeti presentar una llista transversal amb personalitats de la societat civil i creu que Raül Romeva és la persona idònia per encapçalar-la. En aquest sentit, la presidenta de l'entitat, Maria Rosa Caballé, considera que l'entesa d'aquest dimarts al Palau de la Generalitat és 'la millor possible' en les actuals circumstàncies. Això sí, Caballé admet que li hauria agradat que la CUP formés part de la proposta, però entén i respecta el posicionament de la formació independentista.

Maria Rosa Caballé

La unió que podem tenir ara és la de CDC, ERC i societat civil. També entenem la postura de la CUP.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.