Oliveres: 'La llista unitària del 27S no representa tot l'independentisme'


  • Comparteix:

Arcadi Oliveres

Arcadi Oliveres

L'economista i impulsor de Procés Constituent (PC), Arcadi Oliveres, remarca que la llista unitària del 27S no representa la totalitat de l'independentisme, malgrat la voluntat de transversalitat de la proposta. El santcugatenc recorda que la CUP i PC són independentistes i que a l'interior d'altres forces com ICV, EUiA i Podem també hi ha militància favorable a un estat propi.

Segons Oliveres, la llista unitària pactada per CDC, ERC i entitats sobiranistes aquesta setmana té un doble objectiu: permetre expressar l'independentisme, però també mantenir-se en el poder.

Arcadi Oliveres

Hi ha una voluntat implícita de persisitr amb el govern que ha manat en els últims anys.


Oliveres ha elogiat la trajectòria del cap de la llista unitària, el santcugatenc Raül Romeva. L'economista assegura que és una persona de vàlua i respecta la seva decisió, tot i no compartir-la.


Procés Constituent, el 27S i les possibles candidatures
Encara que no hi ha res tancat, Oliveres ha explicat que Procés Constituent treballa en una candidatura conjunta de l'esquerra rupturista amb Podem, ICV i EUiA de cara al 27S. Segons l'economista, també mantenen negociacions amb la CUP perquè s'hi incorpori, malgrat que els independentistes han expressat que no en formaran part.

Oliveres recorda que el document de treball amb Podem, ICV i EUiA per presentar-se als comicis inclou la redacció d'una constitució catalana que hauria de ser sotmesa a referèndum.

Arcadi Oliveres

Hem aconseguit un document inicial que parla de la necessitat de començar negociacions per redactar una constitució i portar a votar la independència de Catalunya.


En l'assemblea general que Procés Constituent va celebrar el 14 de juny, va decidir treballar per 'la confluència de les esquerres sobiranistes catalanes per impulsar l'obertura d'un procés constituent on la ciutadania pogués decidir de manera participativa el model d'estat i país'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.