El Pacte per la Nit, els consells de barri i el planejament de la Floresta, avui al ple


  • Comparteix:

És el primer ple ordinari del mandat

És el primer ple ordinari del mandat

El primer ple ordinari del mandat aborda aquest dilluns a través de les mocions dels grups municipals temes de ciutat com el Pacte per la Nit, les modificacions en el planejament de la Floresta, la municipalització de la gestió de l'aigua i la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM), entre d'altres. La sessió, que comença a les set de la tarda a l'ajuntament, també posa sobre la taula les propostes de canvis en el reglament dels consells de barri i d'aprovació definitiva de la municipalització de la gestió de la zona blava a càrrec de Promusa.

Els grups municipals donaran llum verda a una moció institucional per modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM). Els partits polítics, excepte el PP, també s'uniran en la proposta conjunta per aturar una modificació puntual del planejament de la Floresta i iniciar, així, un procés de debat, després de les queixes de La Floresta Parla.

De la seva banda, CiU i ERC porten una moció conjunta de suport a les eleccions al Parlament amb caràcter plebiscitari del 27 de setembre. Una altra proposta d'ERC-MES, la CUP-PC, ICV-EUiA i el PSC demana el suport del ple al poble grec, com ja van manifestar un centenar de santcugatencs amb una marxa solidària pels carrer de Sant Cugat.

La CUP-PC i ICV-EUiA porten a la sessió l'estudi de la municipalització de la gestió de l'aigua amb una moció que inclou la creació d'una comissió i una audiència pública. C's, de la seva banda, demana l'aplicació del coeficient d'actualització del valor cadastral al municipi, fet que segons la formació comportaria una reducció d'impostos com el de béns immobles (IBI), el de la plusvàlua municipal, el de patrimoni i l'IRPF.

ERC-MES proposa diverses mocions. La primera busca garantir el compliment dels acords del Pacte per la Nit i la segona insta l'Ajuntament a exercir la sobirania fiscal. Una altra serà per crear una comissió informativa per l'acord extrajudicial pel qual caldrà pagar 600.000 euros per una llicència mal concedida.

A més de les mocions dels grups municipals, el ple també haurà de donar llum verda a les modificacions al reglament de funcionament dels consells de barri, que han de permetre que regidors de l'oposició presideixin aquests òrgans. L'equip de govern també porta a aprovació definitiva la municipalització de la gestió de la zona blava del municipi, que passarà a mans de Promusa.

A la sessió també es donarà compte de diverses resolucions d'alcaldia sobre personal i sobre la suspensió temporal en la concessió de llicències a clubs de fumadors de cànnabis.

El ple municipal comença a les set de la tarda a l'ajuntament i mitja hora abans té lloc la sessió de participació ciutadana. El ple es pot seguir a Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.