La modificació del planejament de la Floresta es debatrà amb el veïnat


  • Comparteix:

Membres de La Floresta Parla, entitat que va denunciar la situació

Membres de La Floresta Parla, entitat que va denunciar la situació

Els partits han frenat una modificació de planejament a la Floresta que va passar pels plens d'octubre i de març del mandat passat. Ara s'obrirà un procés de debat veïnal amb entitats i el consell de barri del districte sobre les conseqüències de la modificació. Ho han aprovat a la sessió d'aquest dilluns totes les forces polítiques.

ESCOLTA-HO

La plataforma La Floresta Parla va denunciar que el punt en qüestió (la modificació puntual i transcripció a escala 1/1000 del planejament vigent a l'àmbit de la Floresta) implicava 'canvis substancials en el model urbà' de la zona. Segons l'associació, comportava 'fins a 24 modificacions del planejament que, per característiques i envergadura, han de ser informades al veïnat'. L'espai dedicat a equipaments i a les zones verdes són dues de les qüestions més afectades per la modificació, segons l'associació.

L'entitat florestana va destacar que als consells de barri d'aquest curs no s'havien comunicat les conseqüències d'aquests canvis i va remarcar que, segons la Llei d'Urbanisme, s'hauria d'haver garantit un procés participatiu veïnal en una modificació d'aquest tipus.

En la sessió d'aquest dilluns, tots els partits s'han fet seva la demanda de La Floresta Parla. Amb la votació d'aquest dilluns, es frena el procés administratiu engegat amb la modificació de planejament i començarà un procés informatiu a la Floresta. El regidor de la CUP-PC, Ramon Piqué, explica que la moció ha de servir d'exemple per a propers casos.

Ramon Piqué

Aquesta moció és un exemple de diàleg i ha de ser l'exemple de manera de fer en aquest tipus de qüestions.


Abans de l'aturada pactada aquest dilluns, la modificació de planejament estava pendent de l'informe de la Generalitat en el procés d'avaluació ambiental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.