Una comissió proposarà millores al ROM per incrementar la participació ciutadana


  • Comparteix:

Un consell de barri del mandat passat

Un consell de barri del mandat passat

El ple municipal ha donat aquest dilluns el vistiplau per unanimitat a la creació d'una comissió per millorar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) i el Reglament de Participació Ciutadana (RPC). L'objectiu és que al ple de març de l'any vinent s'aprovin diverses millores en la participació veïnal.

ESCOLTA-HO

Els punts a tractar en la comissió són quines millores es poden introduir en els consells de barri, l'audiència pública, els consells sectorials i el consell de ciutat. També s'analitzarà l'obertura d'una part del pressupost municipal a la decisió de la ciutadania. Així es vol millorar el funcionament dels consells de barri i incrementar la participació ciutadana. Segons el text aprovat aquest dilluns, la comissió tindrà mecanismes per garantir la participació ciutadana.

La portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha enumerat els objectius que tindrà aquesta comissió.

Roser Casamitjana

Que aquesta comissió es marqui com a objectius la millora d'alguns elements com l'audiència pública, els consells de barri, els consells sectorials, el Consell de Ciutat o l'obertura d'una part del pressupost de participació ciutadana.



Canvis als consells de barri
En paral·lel al naixement de la comissió, el ple ha donat el vistiplau a una modificació del reglament dels consells de barri que possibilitarà, per primera vegada, que regidors de l'oposició presideixin aquests òrgans. També s'han aprovat altres canvis:

- A cada consell de barri, s'aixecarà acta de tot el que es debati. Un mes després de cada sessió,els documents es penjaran a la web municipal per facilitar l'accés a la informació.

- Les partides de lliure disposició dels consells de barri seran determinades pel ple municipal i, aleshores, aquests òrgans decidiran a què es destinen.

El comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, ha assenyalat que aquesta aprovació permetrà posar en marxa els consells de barri ràpidament.

Joan Puigdomènech

El resultat final són les modificacions que ens han de permetre en un mes, el temps en què hi poden haver modificacions, constituir els consells i posar-los en funcionament en un mes.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.