Escolta el torn d'audiència ciutadana del ple de Sant Cugat


  • Comparteix:

Àngel Benito durant la seva pregunta

Àngel Benito durant la seva pregunta

La situació del club cannàbic d'Adrià Gual i l'horari de les terrasses a la ciutat han estat els temes de l'audiència pública al ple d'aquest dilluns. Pots escoltar-lo íntegre a Cugat.cat.

ESCOLTA-HO

Club cannàbic al carrer d'Adrià Gual
El secretari de la Federació d'Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya (FEDCAC), Àngel Benito, assegura que l'Ajuntament no ha volgut treballar per regular la situació dels clubs cannàbics a Sant Cugat. Benito lamenta el posicionament del consistori amb el club Cànnam Mil·lenari i assegura que se'ls va donar el vistiplau per instal·lar-se al carrer d'Adrià Gual, al barri de Roquetes-Can Magí, abans que es fes un decret 'a corre-cuita' per aturar l'obertura de l'associació cannàbica. Segons Benito, el club té finalitats terapèutiques i recreatives, i no té cap relació amb el tràfic de drogues.

Una veïna del barri de Roquetes-Can Magí pregunta quina serà la política de l'equip de govern en relació amb clubs cannàbics.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, recorda que la tasca dels clubs cannàbics és legal i que pertoca al consistori permetre les activitats al municipi sense que generin conflictes. En el cas de Cànnam Mil·lenari, el regidor subratlla que l'associació veïnal i residents a la zona no volen que es dugui a terme aquesta activitat al barri. Puigdomènech explica que amb l'actual moratòria es treballarà durant els 12 mesos vinents per analitzar on es poden situar els clubs cannàbics sense generar conflictes.

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, s'ha mostrat favorable a evitar que l'activitat es dugui a terme en l'espai a Roquetes-Can Magí. El portaveu del PSC, Pere Soler, no entén per què s'aplica la moratòria, perquè 'enfonsa l'entitat', que no ha generat cap problema a l'espai públic. El regidor d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, lamenta que s'hagi aplicat un decret quan l'activitat que es volia dur a terme era legal i creu que s'hauria d'haver fet una tasca de pedagogia amb el veïnat. La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, assegura que cal un mapa d'activitats de la ciutat per evitar greuges a entitats. El portaveu de C's, Aldo Ciprián, ha demanat a Benito reunir-se per conèixer la situació. La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, remarca que el Cànnam Mil·lenari s'ajusta a la legalitat i crida l'administració local a mediar entre veïns i associació per resoldre el conflicte.

Horaris de les terrasses
Maria Ángeles Palacios, veïna de la plaça de Barcelona i vocal de l'associació Centre Estació, es pregunta per què hi ha horaris diferents de tancament de les terrasses segons les zones de la ciutat. Palacios assegura que falta respecte a la ciutat, que hi ha soroll nocturn i que se senten crits de matinada. També diu que entre l'ordenança de civisme i els decrets de terrasses hi ha contradiccions amb els horaris.

La tinenta d'alcalde Cristina Paraira explica que es treballa per fer complir els horaris de les terrasses i que es reunirà amb l'associació veïnal aviat. Paraira diu que es farà una nova ordenança de terrasses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.