L'equip de govern es compromet a reobrir el debat del Pacte per la Nit


  • Comparteix:

La plaça d'Augusta

La plaça d'Augusta

L'equip de govern s'ha compromès a convocar els agents implicats en el Pacte per la Nit per reobrir el debat i reformular-lo. Així ho ha assegurat aquest dilluns la tinenta d'alcalde de Presidència, Cristina Paraira, durant el ple municipal, que ha rebutjat la moció presentada per ERC-MES per garantir els acords d'aquest pacte. Tots els grups municipals han coincidit a destacar la necessitat de tornar a convocar el Pacte per la Nit, però el distànciament en les posicions s'ha centrat en si els seus acords s'han d'aplicar mentre no se'n defineixin de nous.

ESCOLTA-HO

La moció d'ERC-MES instava a aplicar de forma efectiva el Pacte per la Nit i deixar sense efectes els decrets que contradiguin els acords presos. Això inclou els decrets de terrasses, sobre els quals el text demanava elaborar abans de l'inici de la temporada d'hivern una ordenança de terrasses que respecti els acords.

El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha recordat que el Pacte per la Nit ha quedat trencat de manera unilateral per l'equip de govern, que va suspendre la seva aplicació. Gómez ha defensat reobrir el debat, però mantenir l'aplicació durant el temps de negociacions dels nous acords.

Èric Gómez

No és per obrir un debat sobre els horaris de les activitats al carrer o les terrasses. Creiem en la participació i apostem per reobrir el debat. Mentre no s'arribi a nous acords, cal aplicar els actuals.


En aquest sentit, la tinenta d'alcalde de Presidència, Cristina Paraira, ha reconegut que hi ha coses que 'es podien haver fet millor' i que cal tornar a abordar aquest debat, però ha defensat que la seva aplicació de nou no soluciona el problema existent.

Cristina Paraira

Aquest pacte l'haguéssim pogut fer millor i ho reconeixem.


Paraira s'ha compromès a convocar els agents implicats en el Pacte per la Nit, tot i que la moció ha quedat rebutjada amb els vots de CiU i el PP, ja que l'alcaldessa ha exercit el vot qualitatiu davant l'empat en la votació. La resta de grups municipals hi ha votat a favor, excepte el regidor del PSC, que s'ha abstingut davant el compromís de l'equip de govern de convocar de nou el Pacte per la Nit.

La CUP-PC ha lamentat el trencament unilateral d'aquest pacte i ha apostat per reiniciar el debat amb tots els agents implicats. Una visió compartida per C's, que ha defensat la necessitat de diàleg. ICV-EUiA també ha criticat el trencament del pacte i ha demanat seguiment per evitar de nou aquestes situacions. El PP ha defensat la necessitat de respectar els decrets vigents mentre no s'acordin nous compromisos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.