L'oposició de l'EMD critica la cessió d'uns terrenys a l'Ajuntament


  • Comparteix:

Un moment de la junta d'aquest dijous

Un moment de la junta d'aquest dijous

L'oposició de l'EMD ha demanat a l'equip de govern, a través d'una moció a la junta de veïns d'aquest dijous, que recuperi els terrenys cedits a l'Ajuntament que permetrien construir habitatges de protecció oficial en una zona propera a l'estació de FGC. La moció, signada per ERC-MES i la CUP-PC, considera que aquesta parcela té un valor patrimonial significatiu per a l'EMD. La moció no ha comptat amb els vots a favor de CiU-Actuem i, per tant, no ha prosperat.

Més enllà de les qüestions de qualificació de terreny, l'oposició de l'EMD considera que la zona no és apta per construir-hi vivendes perquè el fet d'estar a prop de l'autopista i de l'estació de tren fa que no sigui una zona idònia per aquest efecte. El vocal de la CUP-PC Xavier Humet ha explicat que la moció pretén denunciar que l'acord no va ser beneficiós per l'EMD, ja que podria haver-ne tret un preu molt més elevat.

Xavier Humet

El que volem és denunciar la poca sensibilitat d'aquesta cessió feta a la lleugera.


El president de l'EMD, Josep Puig, ha posat en dubte les dades que Humet ha defensat. Segons el vocal de la CUP-PC, el preu del terreny, de 2.000 metres quadrats, és de més de mig milió d'euros; Puig creu que aquest import no s'ajusta a la realitat.

Josep Puig

Aquell terreny no val 528.000. Aquest preu per un terreny de 2.000 metres quadrats, ni a Pedralbes.


El vocal d'ERC-MES, Noël Climent, ha anat més enllà en l'assumpte i ha conclòs que aquesta situació mostra una pèrdua de capacitat de decisió per part de l'EMD i en favor de l'Ajuntament.

Noël Climent

L'EMD ha de dir que tot allò que tingui a veure amb Valldoreix se'ns ha de consultar.


Més enllà d'aquesta moció, la junta de veïns ha aprovat per unanimitat, a través d'una moció dels partits d'esquerres amb representació al ple, que es treballi en una reforma del Reglament Orgànic Municipal (ROM) i el Reglament de Participació Ciutadana (RPC). Aquesta decisió permetrà millorar la qualitat de la participació ciutadana pel que fa a aquest territori. No han tingut el mateix consens les modificacions dels pressupostos de l'EMD d'aquest mes de juliol, que ha estat criticades per part de l'oposició, sobretot pel cost de la Festa Major de la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.