Recasens, Amador i Brugarolas deixen UDC per donar suport a Junts pel Sí


  • Comparteix:

La trobada ha aplegat més de 150 militants

La trobada ha aplegat més de 150 militants

Els santcugatencs Joan Recasens, Xavier Amador i Carles Brugarolas han deixat la militància d'UDC per afegir-se a Demòcrates de Catalunya. El nou partit, que aquest diumenge ha reunit més de 150 militants a Sant Cugat, farà campanya en suport a la candidatura sobiranista unitària Junts pel Sí. De moment, la nova formació funcionarà amb un consell executiu, que incorpora Recasens, i territorialment a través de voluntaris.

La trobada d'aquest diumenge ha servit per abordar l'estructura del nou partit, així com debatre sobre l'aportació de la formació en el món local. De fet, Demòcrates de Catalunya s'ha convertit, segons el partit, en la cinquena força política de Catalunya en representació municipal i aspira a convertir-se en la quarta. El partit suma ja que una vintena d'alcaldes i més d'un centenar de regidors, fet que implica que la meitat de càrrecs electes d'UDC hagin marxat a Demòcrates de Catalunya.

L'expresident intercomarcal de Barcelona d'UDC, Joan Recasens, que va ser suspès de militància, ha xifrat en més d'un miler els militants que s'han sumat en dues setmanes a Demòcrates de Catalunya per preservar l'esperit dels fundadors d'UDC, 'que està alterat i adulterat' per l'actual direcció.

Joan Recasens

S'ha apunta gent de diversos àmbits, no només d'UDC, tot i que volem preservar els valors dels fundadors, que creiem que estan alterats i adulterats per la UDC actual.


Una visió compartida per l'expresident comarcal del Vallès Occidental, Xavier Amador, que creu que UDC s'ha quedat amb les sigles, però no amb la doctrina.

Xavier Amador

Qui se'n va és UDC. Nosaltres estem on estàvem. S'han quedat amb les sigles, però nosaltres amb la doctrina.


De la seva banda, el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha explicat que la baixa d'UDC no afectarà el govern municipal (CiU), que és la 'primera lleialtat'.

Carles Brugarolas

És un escenari que era previsible. No veig raons per generar incertesa. Som el grup municipal de CiU i això està al marge del que és la nostra primera responsablitat i lleialtat que és el govern municipal.


Demòcrates de Catalunya té previst celebrar un congrés fundacional després de les eleccions del 27S, a les quals dóna suport a la candidatura sobiranista Junts pel Sí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.