Els dissidents d'UDC s'agrupen com a Espai Demòcrata de Sant Cugat


  • Comparteix:

El nou partit s'ha presentat aquest dimecres

El nou partit s'ha presentat aquest dimecres

L'Espai Demòcrata de Sant Cugat s'ha presentat aquest dimecres amb la voluntat de sumar esforços i fer campanya per la victòria de la candidatura transversal a favor de la independència que es presenta a les eleccions del 27 de setembre. La nova formació està formada per antics membres d'UDC i s'ha donat a conèixer com un 'partit sense aparell' i assegura que l'estabilitat del govern municipal no córrer cap perill.

Espai Demòcrata de Sant Cugat és el nom que han triat a la ciutat els dissidents de la línia marcada per la direcció d'UDC al voltant de la convocatòria del 27 de setembre. Després d'agrupar-se sota la denominació Hereus de 1931, ara fan oficial la formació que s'està creant arreu del país i que a la ciutat compta amb una cinquantena de voluntaris, gran part d'ells provinents del partit liderat per Josep Antoni Duran i Lleida.

El partit vol marcar distàncies amb la resta de formacions i aposta per 'una nova manera de fer política' basada, diuen, en les llistes obertes, la participació, la transparència i la intenció de donar un gir social a la política, entre d'altres. A més, afirmen que rebutgen el finançament bancari i que les seves activitats es finançaran amb les aportacions dels voluntaris i les subvencions corresponents. El partit s'articula a partir de voluntaris ja que rebutgen la fórmula de la militància i la d'organitzacions jerarquitzades.

L'Espai Demòcrata de Sant Cugat ha fixat dos portaveus, el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, i l'exdirector de la Fundació Sant Cugat Actiu, Lluís Fernández, tots dos exmilitants d'UDC. Brugarolas ha assegurat que la creació d'aquesta formació no alterarà la formació del govern municipal. El també tinent d'alcalde afirma que serà la seva primera prioritat mantenir els compromisos amb els que es van presentar a les eleccions municipals sota les sigles d'UDC.

Carles Brugarolas

Hem estat la força més votada com a CiU. La nostra primera lleialtat és el govern municipal. El trencament de la federació contenia, explícitament, el manteniment dels acords territorials.


Espai Demòcrata de Sant Cugat ha explicat que l'estructura presentada aquest dimecres es mantindrà provisionalment fins les eleccions al Parlament i que després tindrà lloc un congrés nacional que sentarà les bases d'un partit que té voluntat de continuar més enllà de la cita electoral.

El santcugatenc Xavier Amador ha assumit les funcions de portaveu comarcal de la nova formació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.