El PSC portarà al ple de nou la catalogació dels comerços emblemàtics


  • Comparteix:

El PSC vol protegir els comerços tradicionals

El PSC vol protegir els comerços tradicionals

El PSC tornarà a presentar una moció al ple perquè un equip d'experts municipals cataloguin els comerços emblemàtics de la ciutat i d'aquesta manera salvaguardar-los de possibles traspassos. Els socialistes defensen que els establiments formen part de la identitat del municipi i cal preservar aquells que aporten un valor històric a la ciutat.

El portaveu municipal socialista, Pere Soler, afirma que en els últims temps han desaparegut nombrosos comerços de tradició familiar com merceries o botigues de queviures. Posa com a exemple la xurreria de Sant Cugat, primer situada al camp de futbol i ara als Jardins de la Penya Regalèssia. Segons Soler, aquesta xurreria 's'està veient forçada a canviar fent una despesa inhabitual, sense que l'Ajuntament doni algun tipus d'ajut'.

Soler, en declaracions a Cugat.cat, creu que un equip tècnic del consistori hauria de definir uns indicadors per catalogar tots aquests establiments i impedir la seva marxa.

Pere Soler

No ens plantegem cap sistema de catalogació, sinó que sigui el mateix equip tècnic de l'Ajuntament qui determini els barems.


L'agrupació socialista ja va presentar una moció similar l'abril passat en què demanava que s'elaborés un catàleg dels edificis amb una activitat comercial emblemàtica per protegir-los davant la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU), tal com s'ha fet a Barcelona, Terrassa i Mataró.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.