El PSC expressa el seu condol per la mort de Txiki Benegas


  • Comparteix:

Txiki Benegas, en una imatge d'arxiu / Foto: Commons

Txiki Benegas, en una imatge d'arxiu / Foto: Commons

L'agrupació local del PSC lamenta la mort de l'històric dirigent socialista basc Txiki Benegas, desaparegut aquest dimarts després d'una llarga malaltia. Els militants santcugatencs destaquen, a través d'un comunicat, la seva 'contribució directa en la construcció de la democràcia a l'estat i en l'acord de l'estatut de Guernica', així com la seva 'lluita per les llibertats' i 'una decidida aposta per la igualtat d'oportunitats'.

El portaveu municipal del PSC, Pere Soler, ha destacat que lluita a favor de les llibertats de Benega, el fet que estés amenaçat per ETA i la seva tasca a l'hora de facilitar les relacions entre els governs espanyols i basc.

Pere Soler

Benegas va contribuir molt en la lluita per les llibertats. Va ser una persona amenaçada per ETA i va tenir un paper destacat en la normalització de les relacions entre els governs de l'Estat i el basc.


Benegas va ser president del PSE-EE-PSOE des de l'any 1988 fins el 2002.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.