Prudència de l'oposició sobre la investigació del cas 'Petrum 2'


  • Comparteix:

L'operació de la Guàrdia Civil l'ha ordenat el jutge d'instrucció número 1 d'El Vendrell

L'operació de la Guàrdia Civil l'ha ordenat el jutge d'instrucció número 1 d'El Vendrell

Els grups de l'oposició es mostren prudents a l'espera de rebre més informació sobre la contractació d'obres de Promusa investigada en el marc de l'operació 'Petrum 2'. Els partits esperen tenir més dades en una reunió convocada per divendres vinent amb els responsables de l'empresa d'habitatge públic, i alguns d'ells anuncien que si no queden satisfets demanaran un ple extraordinari.

Tots els grups de l'oposició han reaccionat ràpidament a la notícia, després de rebre una primera informació per part de l'alcaldessa, Mercè Conesa, en una Junta de Portaveus extraordinària convocada poc després de l'actuació de la Guàrdia Civil.

La portaveu de la CUP, Núria Gibert, ha demanat prudència però ha parlat d'una 'ombra de sospita' que pesa sobre els ajuntaments governats per CiU.

Núria Gibert

Hi ha una tònica general a ajuntaments de CiU amb una ombra molt fosca.


El portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprián, ha rebutjat que l'operació policial hagi estat 'exagerada', com ha dit l'alcaldessa, Mercè Conesa, i ha demanat que s'investigui a fons.

Aldo Ciprian

El procediment és el correcte, hi havia una ordre judicial. El 'modus operandi' no és excessiu.


La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha emmarcat l'operació en un intent del govern espanyol de respondre judicialment a les aspiracions d'independència i a la convocatòria electoral del 27-S.

Mireia Ingla

Apostem per un país nou, net de corrupció. Però el govern espanyol utilitza arguments judicials davant del 27S.


La portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, no ha volgut pronunciar-se sobre la suposada branca santcugatenca de l'operació 'Petrum 2' per prudència però ha parlat de la relació entre la constructora investigada i CDC.

Roser Casamitjana

No m'atreveixo a fer una valoració del cas de Sant Cugat. Altra cosa són les relacions entre Teyco i CDC.


El portaveu del PSC, Pere Soler, ha lamentat que Sant Cugat torni a ser notícia per una investigació anticorrupció, després del cas Palau i les obres del PAV3.

Pere Soler

Sap greu que Sant Cugat torni a sortir per un presumpte cas de finançament irregular de CDC.


El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha dit que cal esperar a la conclusió de la instrucció judicial però ha apuntat a l'existència d'indicis clars.

Álvaro Benejam

Precaució perquè s'ha de deixar actuar a la justícia, però hi ha indicis innegables.


Alguns grups no descarten demanar la celebració d'un ple municipal extraordinari si no queden satisfets amb la informació rebuda per part del govern municipal i dels responsables de l'empresa d'habitatge, Promusa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.