Sant Cugat viurà la primera Marxa de Torxes la vigília de la Diada


  • Comparteix:

La iniciativa s'ha presentat a la seu d'Òmnium

La iniciativa s'ha presentat a la seu d'Òmnium

Dos centenars de torxes recorreran el centre de la ciutat el vespre del 10 de setembre en homenatge a les víctimes de la derrota del 1714. Òmnium i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Sant Cugat han organitzat aquesta Marxa de Torxes que ha rebut el suport de CDC, la CUP-PC, ERC-MES, Demòcrates de Catalunya i Súmate.

La marxa sortirà a dos quarts de nou del vespre de la plaça de Lluís Millet en un recorregut que finalitzarà a la plaça de Rafael Casanova. L'acte final comptarà amb la lectura d'un manifest a càrrec de l'historiador santcugatenc Josep Maria Figueres.

L'objectiu d'aquesta proposta és retre homenatge a les víctimes de l'Onze de Setembre de 1714 i preparar el camí cap a les eleccions al Parlament del 27S. Ho ha assegurat la presidenta d'Òmnium Cultural, Rosa Maria Caballé, que veu en aquesta marxa una manera d'animar a votar a formacions independentistes.

Maria Rosa caballé

Tenim el sublema 'Mai més cap derrota'. Això ens ha d'encoratjar a anar a votar el dia 27 pels grups que defensen la independència.


La marxa passarà pels Quatre Cantons on arribarà pel carrer de Valldoreix i de Santa Maria. Des d'allà, s'enfilarà cap al monument a Rafael Casanova a través de l'avinguda de Rius i Taulet. El recorregut es farà en silenci com a mostra de respecte però, com ha apuntat el responsable de Formació i Missatge de l'ANC, Francesc Salvador, també vol ser un testimoni d'esperança cap al futur.

Francesc Salvador

És una marxa de respecte per tots els que han mort per la causa de Catalunya. Al mateix temps és una marxa d'esperança que obre la porta cap al 27S, que ha de ser la culminació del procés.


La marxa s'iniciarà a dos quarts de nou però a partir de les vuit hi haurà activitats a la plaça de Lluís Millet amb la participació dels Bastoners de La Unió. A més, es recomana que les persones que vulguin portar torxes, n'hi hauran 200, s'apropin a la convocatòria a partir de les vuit. Cada torxa té un preu de dos euros.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.