Conesa: 'Hi ha una clara intenció en la reforma del TC d'aturar el procés'


  • Comparteix:

Conesa, ahir a Cugat.cat

Conesa, ahir a Cugat.cat

L'alcaldessa, Mercè Conesa, considera que la reforma de la Llei orgànica del Tribunal Constitucional (TC) respon a una intenció partidista amb l'objectiu 'd'aturar com sigui el procés sobiranista de Catalunya'. En declaracions a Cugat.cat, Conesa ha explicat que una reforma d'aquestes característiques no es pot fer de forma unilateral i ha criticat la utilització d'estructures de l'Estat amb aquest objectiu.

La polèmica ha sorgit aquest dimarts quan el candidat del PP al 27S, Xavier García Albiol, i el portaveu del PP al Congrés espanyol, Rafael Hernando, han presentat al registre del Congrés una reforma de la Llei orgànica del TC per dotar aquesta institució de mecanismes per fer complir les resolucions i actuar contra les persones que les incompleixin. Albiol, que ha apuntat al president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que la reforma inclouria multes i la suspensió dels dirigents polítics que facin cas omís a les sentències dictades pel tribunal.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha explicat a Cugat.cat que creu en aquesta reforma respon a la voluntat del PP d'aturar el procés sobiranista català.

Mercè Conesa

Hi ha una clara intenció en aquesta reforma d'aturar el procés. Volem denunciar que s'utilitzin d'aquesta manera les institucions de l'Estat. La reforma del TC no es pot fer de manera unilateral.


La reforma de llei es tramitaria -i s'aprovaria per la majoria absoluta del PP- el 29 de setembre, dos dies després dels comicis catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.