Bellaterra decideix en una consulta si s'independitza de Cerdanyola


  • Comparteix:

Seu de l'EMD de Bellaterra

Seu de l'EMD de Bellaterra

Bellaterra celebrarà un procés participatiu entre aquest dijous i el 15 de setembre per decidir si vol convertir-se en una localitat independent o si continua com una EMD vinculada a Cerdanyola. El procés, amb el vistiplau de l'EMD i el consistori de Cerdanyola, està emparat per la llei de consultes populars no refrendàries.

Les votacions tindran lloc aquest dijous, l'11, 14 i 15 de setembre, i se'n donaran a conèixer els resultats el 16. La pregunta serà 'Vol que Bellaterra esdevingui un municipi?'. S'hi podrà respondre 'sí', 'no' o 'altres', on es podran escriure propostes de futur. Si guanya el 'sí', l'EMD presentarà un expedient de segregació de Cerdanyola al Parlament perquè s'elabori una llei per convertir Bellaterra en un municipi independent, en un procés similar al que va viure la localitat de la Canonja. El procés té un òrgan de control format per juristes i politòlegs per donar validesa als resultats.

Bellaterra és la segona EMD més gran de Catalunya, després de Valldoreix. Va ser al 2008 quan va convertir-se en entitat municipal descentralitzada després de diversos intents. Segons l'EMD de Bellaterra, el territori és viable com a municipi independent sense haver d'apujar els impostos a la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.