Montse Turu engega negociacions amb la Generalitat per 'redefinir' les competències d'algunes EMD


  • Comparteix:

Turu diu que ja ha establert converses amb el conseller.

Turu diu que ja ha establert converses amb el conseller.

La presidenta de l'EMD, Montse Turu, ha iniciat converses amb la Generalitat per tal que les Entitats Municipals Descentralitzades puguin definir millor les seves competències a través d'una reforma de la Llei de Règim Local. Valldoreix, juntament amb La Canonja i Jesús, encapçalen aquesta iniciativa destinada a ampliar les competències de les Entitats municipals per poder participar en òrgans fins ara només reservats als ajuntaments.

Montse Turu i els presidents de l'EMD de La Canonja (depenent de Tarragona) i Jesús, (Tortosa) s'han reunit ja diverses vegades amb la Generalitat per mirar d'introduir alguna reforma o modificació a la Llei de règim local. L'objectiu és 'regular' el paper de les Entitats Municipals Descentralitzades i 'definir' les seves competències.

Turu ha explicat que l'origen de les EMD - nuclis urbanitzats allunyats - han perdut la seva raó de ser en els casos com Valldoreix on actualment hi viuen 7.000 persones. Cal que els governs d'aquestes Entitats Municipals tinguin més 'poder de desició' en òrgans fins ara només reservats als ajuntaments com els consells comarcals.

A més, Montse Turu creu que Valldoreix hauria de participar, per exemple, en el consell escolar municipal o les comissions de treball de Sant Cugat on es debatein temes que afecten l'EMD:

Montse Turu

Constantment ham de reclamar els drets legítims a participar en òrgans que discuteixen temes que ens afecten.


La Canonja amb més de 4.000 veïns, i Jesús, amb 3.000, són -juntament amb Valldoreix- les EMD més poblades. De moment, encapçalen aquesta iniciativa per reformular el paper de les Entitats municipals. Montse Turu espera que, en el marc de la nova ordenació territorial de Catalunya, es pugui obrir aquest debat:

Montse Turu

Jo mateixa amb la canonja i Jesús ens hem reunir diverses cegades amb el govern català perquè puguem redefinir el nostre paper.


Actualment hi ha a Catalunya 56 EMD de les quals només 5 tenen més de 2.000 habitants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.