Primer ple del curs polític marcat per Síria, el cas 'Petrum 2' i els clubs cannàbics


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple municipal

Imatge d'arxiu del ple municipal

El ple debat aquest dilluns les propostes dels grups municipals, que posen sobre la taula el suport de Sant Cugat als refugiats, la regulació dels clubs cannàbics i el cas 'Petrum 2'. La sessió, que comença a les set de la tarda a l'ajuntament, presenta set mocions municipals i tres acords institucionals. A més, passarà pel ple la denegació a Núñez i Navarro de la urbanització de Torre Negra, el pagament de quatre milions d'euros per l'expropiació d'una zona verda i la modificació urbanística per preparar l'entorn de l'Arxiu Nacional per a una eventual ampliació.

Els grups municipals donaran llum verda a una moció institucional per trobar una solució definitiva per a la Riera de Saladrigues. També hi haurà acord institucional en el suport a les persones refugiades de la guerra de Síria i en la declaració de ciutat acollidora. A més, s'aprovarà la constitució d'un grup de treball sobre la regulació de clubs i associacions de cànnabis.

En l'àmbit de les propostes dels grups municipals, el PSC, CiU i ERC-MES presenten una moció conjunta per ajudar el comerç local tradicional i emblemàtic, i salvaguardar els seus locals comercials. CiU i ERC-MES també s'uneixen en la proposta per a l'elaboració d'un pla d'Estratègies Urbanes al barri del Monestir. A més, ERC-MES i la CUP-PC demanen el suport al Correllengua.

El cas 'Petrum 2' també estarà present al ple municipal amb la moció de la CUP-PC per a la creació d'una comissió informativa especial i d'investigació, i amb la moció de C's que també demana una comissió per aclarir la contractació pública de l'Ajuntament des de l'any 2000. De fet, l'ordre del dia preveu la constitució d'una comissió informativa especial per a l'avaluació dels processos de licitació i adjudicacions d'obra pública de l'Ajuntament i de Promusa.

De la seva banda, el PSC i ERC-MES volen que les activitats religioses no formin part de l'agenda institucional oficial i el PP demana l'augment del pressupost destinat a polítiques socials.

En l'àmbit d'Urbanisme, el ple municipal debatrà la denegació de l'Ajuntament a la sol·licitud de Josel SL, una empresa del grup Núñez i Navarro, per reobrir l'expedient de la urbanització de Torre Negra a través d'una nova aprovació del Pla d'Actuació Urbanística (PAU). També passa per la sessió la proposta d'aprovació provisional de la modificació puntual del PGM a l'àmbit de l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) que ha de permetre en un futur una eventual ampliació. Una altre punt en aquest àmbit és la proposta de creació i constitució d'una comissió informativa especial per a l'estudi de l'expedient de l'acord per valor de 600.000 euros per tancar el litigi sorgit arran d'una llicència mal concedida el 2001 a la zona de la Costa del Golf i en el qual la justícia ha donat la raó a la part demandant, la família Aubareda-Dalmau.

El ple municipal també s'haurà de posicionar sobre la proposta de modificació del pressupost que preveu el pagament de quatre milions d'euros per l'expropiació d'una zona verda. A més, es donarà compte dels informes de l'estat d'execució del pressupost municipal en el primer i segon trimestre del 2015 i es portarà a aprovació el compte general municipal del 2014.

També es preveu l'aprovació del calendari de les festes locals per al 2016.

La sessió començarà a les set de la tarda a l'ajuntament i mitja hora abans tindrà lloc el torn de participació ciutadana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.