Neixen les comissions informatives especials de 'Petrum 2' i Costa del Golf


  • Comparteix:

La urbanització de Costa del Golf

La urbanització de Costa del Golf

El ple municipal d'aquest dilluns ha donat el vistiplau per unanimitat a la creació de dues comissions informatives especials. Una d'elles estarà dedicada al cas 'Petrum 2' i a les adjudicacions d'obra pública de l'Ajuntament, i l'altra se centrarà en la indemnització a una família de la Costa del Golf.

ESCOLTA-HO

Una comissió informativa especial analitzarà l'avaluació dels processos de licitació i adjudicacions d'obra pública de l'Ajuntament i de l'empresa municipal d'habitatge, Promusa. Tot això arriba després que a l'agost la Guàrdia Civil registrés la seu de Promusa, en el marc de l'operació 'Petrum 2' que investiga presumptes comissions il·legals en l'adjudicació d'obra pública. En el cas de Sant Cugat, la investigació se centra en l'adjudicació a la constructora Teyco el 2008 de la construcció d'un edifici d'habitatge protegit a la plaça dels Rabassaires, a Volpelleres.

L'altra comissió es dedicarà a l'estudi de l'expedient de l'acord per valor de 600.000 euros per tancar el litigi sorgit arran d'una llicència mal concedida el 2001 a la zona de la Costa del Golf. La justícia va donar la raó a la part demandant, la família Aubareda-Dalmau, que rebrà la quantitat econòmica.

És la primera vegada que el consistori es dota de comissions informatives especials. En el cas de la comissió sobre l'adjudicació a Teyco estarà presidida per la portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana. Ferran Villaseñor (ERC-MES) presidirà la comissió vinculada a l'acord de la Costa del Golf. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat que la intenció és facilitar tota la informació i evidenciar el compromís amb la transparència.

Damià Calvet

No només que es creï i es redacti un informe i unes conclusions, sinó que també que es vagi comunicant tot allò que es fa. La comissió informativa especial és un mecanisme nou.


Tots els grups municipals han coincidit a destacar la necessitat d'informació, transparència i seguiment davant aquestes actuacions judicials i en els procediments de contractació per evitar qualsevol sospita.

Davant la proposta de l'equip de govern de crear aquestes comissions, els grups municipals de la CUP-PC i de C's han retirat les seves mocions que també instaven a la posada en marxa de comissions d'investigació.

Adjudicacions a Teyco
Alguns grups municipals com C's i el PSC han fet refèrencia durant el ple a altres adjudicacions públiques a Teyco. El portaveu de C's, Aldo Ciprián, ha recordat que l'Ajuntament ja va adjudicar el 2010 a Teyco i Mondo les obres de la pista d'atletisme de la Guinardera. També ha explicat que al maig d'aquest any es va adjudicar a Teyco les obres d'habitatge públic de l'avinguda de Rius i Taulet, a la zona de l'antiga benzinera.

Davant aquestes referències, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat que s'ha anul·lat aquest procés de licitació a Rius i Taulet perquè en el moment de l'obertura del sobre econòmic es va determinar que hi havia una contradicció en els plecs de bases. Després de diverses consultes, els serveis jurídics van recomanar tornar a començar la licitació, que està ara pendent d'adjudicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.