L'Ajuntament donarà suport al Correllengua 2015


  • Comparteix:

Detall del cartell del Correllengua 2015

Detall del cartell del Correllengua 2015

L'Ajuntament donarà suport al Correllengua 2015 com a 'instrument reivindicatiu de la societat a favor de la plena normalització en l'ús social de la llengua'. Així s'ha aprovat aquest dilluns al ple en una moció presentada per ERC-MES i la CUP-PC, a la qual CiU, ICV-EUiA i el PSC han donat suport. C's i el PP hi han votat en contra.

ESCOLTA-HO

El text aprovat proposa la creació d'un nucli local de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), entitat organitzadora de la iniciativa que recorre els Països Catalans en defensa de la llengua. Precisament que el consistori impulsi la creació d'una secció local de la CAL, desapareguda a la ciutat, ha motivat el recel del PP i C's.

En el cas de C's, el partit considera que ja hi ha suficients entitats 'subvencionades' que defensen la llengua i que 'hi ha altres prioritats'. El seu portaveu, Aldo Ciprián, ha demanat a ERC-MES que tingui la mateixa consideració per als ciutadans que defensen el bilingüisme. El regidor republicà Èric Gómez ha replicat que els que defensen 'imposar el castellà a Catalunya no se'n sortiran'.

A. Ciprián/E. Gómez

Associacions com Escola Bilingüe són tan catalans com tu / Els que defenseu imposar el castellà a Catalunya treballeu plegats.


CiU considera que el moment actual és necessari donar suport a iniciatives com aquesta, un vistiplau que també ha compartit ICV-EUiA. El PSC, que ha retirat les esmenes presentades, també s'ha sumat a la moció.

El text dóna 'suport a totes les persones, associacions, entitats, i partits polítics compromesos amb la defensa i la promoció de la llengua i cultura catalanes'. La intenció és sumar esforços perquè la celebració del Correllengua 2015 sigui 'un esdeveniment transversal'.

Els impulsors del text creuen que és fonamental fer un pas endavant per fer front a 'la marginació' que pateix el català per part de les institucions de l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.