La situació del club cannàbic de Roquetes-Can Magí, a l'audiència pública


  • Comparteix:

Àngel Benito, en la seva intervenció al ple d'aquest dilluns

Àngel Benito, en la seva intervenció al ple d'aquest dilluns

La situació del club cannàbic de Roquetes-Can Magí ha protagonitzat bona part de l'audiència pública del ple municipal d'aquest dilluns. Els punts de vista dels membres del club i dels veïns del barri han estat presents a la sala plens.

ESCOLTA-HO

Participació ciutadana, per ordre d'intervenció dels veïns

- Maria Àngels Quadras intervé sobre la Festa Major de la Floresta i sobre la coincidència d'actes al districte.

- Izaskun Pérez, en nom de l'associació de veïns del barri de Roquetes-Can Magí, lamenta que el club cannàbic ubicat a la zona continuï obert i recorda els perjudicis que els causa l'activitat de l'espai. L'associació veïnal se sent desemparada i assegura que l'equip de govern no ha complert la paraula de tancar el local.

El regidor Joan Pugidomènech remarca que hi ha un decret per tancar el local, però que els integrants del club s'han tancat a l'espai i que estan pendents de rebre l'autorització del jutge per precintar-lo. Puigdomènech insta els integrants del club a deixar l'espai i a buscar un indret més adequat per a l'activitat en consonància amb el reglament sobre clubs cannàbics que s'ha d'elaborar.

- Jaume Espina pregunta pel pla especial urbanístic de masies i cases rurals de Sant Cugat. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, explica que ha estat aprovat inicialment, però que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha engegat un altre pla especial de Collserola amb qüestions similars. Caldrà adaptar els plans i després fer-ne l'aprovació definitiva.

- El senyor Castro parla de la situació urbanística a l'entorn de l'escola El Pinar i agraeix els treballs que ja s'han fet a la zona. Tot i això, pregunta sobre la circulació a la zona, pendent d'una expropiació d'un terreny d'un veí. El tinent d'alcalde Damià Calvet explica que hi ha treballs encara pendents.

- Àngel Benito, del club cannàbic de Roquetes-Can Magí, lamenta la imatge que tenen alguns veïns de l'activitat que hi duen a terme. Benito recorda que el club respecta les recomanacions de Salut de la Generalitat. Benito critica que l'Ajuntament no hagi fet de mitjancer entre els residents i els membres del club. Benito diu que se senten perseguits i coaccionats per la Policia Local, que constantment està demanant la documentació a les persones de l'associació.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, assegura que el club està incomplint el decret d'alcaldia per precintar el local. El regidor Joan Puigdomènech recorda que pertoca a l'Ajuntament ordenar la ciutat i que ha d'analitzar els llocs adients per a cada activitat. Puigdomènech diu que els membres del club no poden fumar i que per això se'ls decreta el tancament.

- L'advocada del club cannàbic diu que hi poden fumar com a associació cannàbica i que no hi ha cap raó perquè no s'hi pugui dur a terme aquesta activitat. L'alcaldessa recorda que l'associació està incomplint un decret i demana que aturin l'activitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.