Sant Cugat promocionarà el comerç local tradicional i emblemàtic


  • Comparteix:

L'Ajuntament promocionarà el comerç local / Foto: Localpress

L'Ajuntament promocionarà el comerç local / Foto: Localpress

Sant Cugat protegirà i promocionarà els comerços locals que es considerin 'tradicionals i emblemàtics'. Aquesta classificació s'establirà a través d'un estudi en què participaran tècnics municipals, entitats i associacions de comerciants. La proposta ha partit d'una moció del PSC i s'ha aprovat amb esmenes de CiU i ERC-MES. Així, la moció definitiva s'ha aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC-MES i ICV-EUiA. La CUP-PC, el PSC i el PP s'hi han abstingut, mentre que C's hi ha votat en contra.

ESCOLTA-HO

La moció acorda elaborar un catàleg de les activitats comercials, edificis i locals comercials de Sant Cugat, tot aprofitant el Pla Estratègic de Comerç, per determinar els elements que definirien què s'entén per comerç emblemàtic i quina podria ser una primera relació de comerços inclosos en aquesta categoria. El següent pas serà crear un equip d’estudi entre els tècnics de l'Ajuntament de les diferents àrees protagonistes i les diferents entitats i associacions comercials locals per elaborar els criteris que han de determinar el catàleg.

La proposta preveu que, una vegada es posin en llistat els comerços beneficiats, s'haurà de determinar les mesures lligades a la promoció del comerç local, ja sigui a través de subvencions o d'incorporació a les ordenances fiscals. Tot plegat ha de servir per garantir tant la supervivència del negoci com la del local, tenint en compte el valor cultural, social, arquitectònic i econòmic.

El portaveu del PSC, Pere Soler, s'ha abstingut finalment en la moció que ha presentat el seu grup, ja que ha estat 'pervertida', ha dit, per les esmenes de CiU i ERC-MES.

Pere Soler

ERC-MES i CiU s'han posat a favor per presentar les esmenes. Aquesta moció ha nascut pervertida i no es desenvoluparà.


La regidoria de Comerç, Mayte Pérez, ha explicat que el motiu de les esmenes presentades és donar més força a la moció.

Mayte Pérez

La moció quedava massa oberta. Hem volgut donar-li més força perquè tots els grups hi votessin a favor.


C's hi ha votat en contra i la CUP-PC s'ha abstingut. Els dos grups coincideixen que les mesures d'afavoriment d'un comerç poden perjudicar la resta de negocis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.