Sant Cugat mantindrà la representació institucional en els actes religiosos


  • Comparteix:

La missa forma per part de la programació de Festa Major

La missa forma per part de la programació de Festa Major

El ple municipal ha rebutjat aquest dilluns la proposta del PSC i ERC-MES perquè les activitats religioses no formin part de l'agenda institucional de l'Ajuntament. La moció també ha rebut el suport de la CUP-PC i ICV-EUiA, que han defensat com els proposants la separació entre l'àmbit institucional i el religiós. CiU, C's i el PP hi han votat en contra en considerar que l'assistència a aquest tipus d'actes és lliure.

ESCOLTA-HO

La moció comprometia l'Ajuntament a no incloure representativitat institucional de caire oficial i recollida al reglament d'Honors i Distincions en actes, misses i congregacions de caire familiar.

El portaveu del PSC, Pere Soler, ha explicat que la intenció d'aquesta moció no és prohibir sinó separar l'àmbit institucional del religiós.

Pere Soler

Això vol dir que hauria de desaparèixer del programa de Festa Major o que prohibim que la gent faci misses? No. La institució ha de ser neutral.


És una visió compartida per l'altre grup proposant, ERC-MES. El regidor republicà Èric Gómez ha assegurat que la intenció és defensar un estat laic sense anar en contra de cap confessió. De la seva banda, la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha defensat que la institució ha de ser neutra i ha afirmat que les tradicions no són intocables. ICV-EUiA, a través del regidor Ramon Gutiérrez, també ha insistit en la separació entre religió i institucions.

Tot i així, la moció ha estat rebutjada amb els vots contraris de CiU, C's i el PP. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat que els regidors són convidats a aquests actes com a càrrecs públics i no com a ciutadans.

Mercè Conesa

No podem oblidar que són moltes les religions que ens conviden pel càrrec que tenim no com a ciutadans. És oportú mantenir el diàleg interreligiós.


El regidor de C's Sergio Blázquez ha lamentat que es generi aquest debat quan no existeix una problemàtica sobre actes que són també culturals i tradicionals. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, també ha defensat que són actes tradicionals del municipi, a més de religiosos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.