L'oposició lamenta no tenir informació de la possibilitat de compra de la Torre Negra


  • Comparteix:

Vista aèria de la masia

Vista aèria de la masia

Els partits de l'oposició lamenten que l'equip de govern no els hagi informat sobre la possibilitat d'adquirir la masia de Torre Negra, que està a la venda per 4'2 milions d'euros. La majoria de grups coincideixen que ara mateix la ciutat té altres prioritats, tenint en compte l'import econòmic que s'hi hauria de destinar. Per la seva banda, ICV-EUiA creu que el preu de compra és raonable, atès que s'havia arribat a enfilar als 10 milions d'euros. ERC-MES no ha valorat la possible operació 'per falta d'informació'.

El regidor de la CUP-PC Ramon Piqué ha explicat que estan sorpresos tenint en compte que aquest dilluns s'ha celebrat un ple i no s'hi ha explicat res de l'opció de compra de l'immoble. Piqué considera, a més, que caldria estudiar l'operació per definir si és prioritària.

Ramon Piqué

La notícia ens ha sorprès perquè al ple no es va comentar res. Valdria la pena estudiar molt bé fins a quin punt això és prioritari per les necessitats que tenim.


C's ha lamentat que l'equip de govern no hagi informat de la possibilitat d'adquirir aquest edifici i ha qüestionat si es tracta d'una operació prioritària. El portaveu del partit, Aldo Ciprián, creu que els 4,2 milions d'euros del preu de compra es podrien destinar a la ciutadania o, fins i tot, a l'acollida de refugiats de Síria. Ciprián creu que 'per justificar una compra s'ha de justificar una necessitat'.

Aldo Ciprián

Per justificar una compra s'ha de justificar una necessitat. Si no es presenta, no té lògica fer aquest tipus d'inversions.


La portaveu del grup municipal d'ERC-MES, Mireia Ingla, no ha volgut valorar la possible operació per no disposar de suficient informació.

Mireia Ingla

L'equip de govern no ens ha explicat la proposta i fins llavors no ens posicionarem.


ICV-EUiA també ha lamentat que l'equip de govern no els hagi comunicat la possibilitat d'adquirir la masia de Torre Negra. Tot i així, la portaveu dels ecosocialistes, Roser Casamitjana, creu que aquest edifici s'ha de mantenir tenint en compte el valor històric.

Roser Casamitjana

Crec que és una masia que forma part del patrimoni i l'hauríem de cuidar. No em semblaria malament que l'Ajuntament la comprés.


El portaveu del PSC, Pere Soler, ha explicat que cal definir l'ús que se li donaria a la masia, ja sigui com a museu o centre artístic. Soler creu que l'Ajuntament 'fa bé d'entomar aquesta oportunitat', però que s'hauria de valorar si el preu de 4'2 milions d'euros és adequat. Com a contrapunt, Soler ha posat com a exemple que Sant Cugat ha de pagar una indemnització de quatre milions a un veí per l'expropiació de zones verdes.

Pere Soler

Hauríem de veure si, tenint en compte el preu, atès que s'ha de pagar el tema de les zones verdes, resulta massa agosarat.


El PP també ha lamentat la falta d'informació. El portaveu del partit, Álvaro Benejam, ha explicat que l'Ajuntament té altres inversions pendents, com les de la restauració de les masies de Can Quitèria i Can Canyameres, i que s'hauria d'estudiar la necessitat d'adquirir l'edifici de Torre Negra. Benejam ha afegit que desconeix si el preu és 'raonable' i es qüestiona si l'espai tindrà un 'ús específic'.

Álvaro Benejam

A dia d'avui no sabem si els preus són raonables ni si l'espai tindria un ús específic.


Segons una oferta publicada a Internet, l'edifici té un preu de venda de 4,2 milions d'euros. La parcel·la consta de vuit hectàrees, amb un jardí de tres, i la superfície de l'edifici és de 1.800 metres quadrats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.