Victòria de JxSí a Sant Cugat, on l'independentisme supera el 50% dels vots


  • Comparteix:

Junts pel Sí (JxSí) ha guanyat les eleccions del Parlament a Sant Cugat amb el 48% dels vots. C's ha quedat en segon lloc i la CUP-CC en tercer. La suma de les candidatures independentistes arriba al 57% dels vots en unes eleccions amb gairebé un 84% de participació, el que equival a més de 48.000 votants.

La suma de CDC, ERC i membres de la societat civil ha vençut amb un ampli avantatge a Sant Cugat. Gairebé la meitat dels electors que s'han apropat als col·legis electorals, uns 23.000, ha votat la llista que encapçalava el santcugatenc Raül Romeva. La portaveu d'ERC a la ciutat, Mireia Ingla, ha mostrat la satisfacció de la candidatura.

Mireia Ingla

Hem tret un resultat boníssim. Hem arribat gairebé als 23.000 vots i estem molt contents de la feina de Junts pel Sí a Sant Cugat.


C's s'ha convertit en la segona força a la ciutat amb més de 8.000 vots (18%). El membre de C's, Roberto Torrecilla, ha remarcat a Cugat.cat que el seu partit guanya la confiança dels santcugatencs.

Roberto Torrecilla

La gent està agraint la nostra feina perquè intentem apropar la política a la gent.


La CUP-CC ha estat la tercera força dels comicis a Sant Cugat amb gairebé 5.000 vots (10%). La portaveu dels independentistes, Núria Gibert, ha afirmat que els resultats que han obtingut són un èxit.

Núria Gibert

Hi ha uns milers de persones que creuen molt fermament en el projecte d'unitat popular.


El PSC ha assolit el quart lloc després de superar el PP en la part final de l'escrutini. Els socialistes han superat els 3.200 suports a Sant Cugat, amb un 6,7% del total. El portaveu del PSC, Pere Soler, ha subratllat que la seva formació resisteix al municipi.

Pere Soler

La nostra presència a la ciutat es consolida, malgrat que tothom ens donava per morts.


El PP s'ha quedat amb la cinquena posició a la ciutat i ha patit una davallada respecte els darrers comicis al Parlament. Els populars han obtingut 3.000 vots, un poc més del 6% del total de sufragis santcugatencs. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha reconegut que esperaven una pèrdua de vots a la ciutat.

Álvaro Benejam

La pèrdua de vots era esperada perquè C's ha sorgit amb molta força.


Catalunya sí que es Pot (CQSP) ha tingut 3.000 vots, un 6% del conjunt dels sufragis a Sant Cugat. El regidor d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha analitzat els resultats de la coalició a la ciutat.

Ramon Gutiérrez

No són els resultats que esperàvem. Crèiem que més gent confiaria en nosaltres.


Unió Democràtica ha quedat en darrer lloc a la ciutat amb poc més de 2.000 vots, un 4,4% del total. La presidenta i regidora de la formació, Cristina Paraira, ha remarcat que han obtingut millors resultats que la mitjana catalana.

Cristina Paraira

Hem obtingut més de 2.000 vots. Tenim votants a Sant Cugat, on hem aconseguit gairebé un 5%.


Majoria independentista i rècord de participació
La suma dels vots de les dues candidatures independentistes - JxSí i la CUP-CC - ha superat el 57% dels sufragis, el que equival a més de 28.000 suports.

La jornada ha estat marcada per l'alta participació a Sant Cugat. Un 84% dels santcugatencs s'han apropat a les urnes, set punts per sobre de la mitjana catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.