Conesa defensa que l'entrada de Paraira i Salat a CDC enforteix el grup municipal


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha afirmat que l'entrada de les exdemocristianes Cristina Paraira i Esther Salat a Convergència Democràtica (CDC) 'blinda' el projecte del partit i 'dóna estabilitat' al grup municipal, que manté les sigles de CiU. Les dues regidores tenien presa la decisió arran de la fractura de CiU però, diuen, han preferit donar a conèixer que deixen la militància després de les eleccions per no perjudicar Unió. Conesa ha admès que els votants d'UDC podrien sentir-se estafats pel fet que la formació deixi de tenir ara representació.

El grup municipal de CiU ha convocat roda de premsa a l'Ajuntament tres dies després de les eleccions per 'donar explicacions' de l'entrada de Paraira i Salat a CDC, amb la presència de tots els membres de l'equip de govern. Un grup que, ara, està format per nou regidors convergents, una independent i un representant de Democràtes de Catalunya. Així, Unió surt del consistori després de 28 anys al govern, un escenari que pot decebre els votants democristians, ha admès Conesa.

No obstant això, l'alcaldessa ha defensat que la incorporació de les dues regidores a CDC 'blinda' el projecte de la formació i 'dóna estabilitat' al grup municipal de CiU.

Mercè Conesa

Tenim avui l'oportunitat de continuar amb un equip de govern més estable i que blinda aquesta estabilitat amb la incorporació de dues persones claus a CDC.


Paraira i Salat, que mai no van plantejar-se dimitir, han assegurat que la decisió la venien madurant 'des de fa temps' però que van preferir donar-se de baixa del partit dissabte passat per no perjudicar Unió. Les dues han assegurat que si el partit hagués obtingut uns bons resultats haurien pres la mateixa decisió.

Les exmilitants democristianes han esquivat pronunciar-se sobre la seva relació amb la independència, però, segons Paraira, tenien clar que 'mai no entrarien a Demòcrates de Catalunya', com sí que va fer el tercer regidor d'Unió, Carles Brugarolas, al juliol passat. Paraira afirma que el millor era moure fitxa després de les eleccions.

Cristina Paraira

El millor era esperar-se al 27S per respecte i per amistat. Sabem que hi ha gent que ho entendrà, altra que dirà que és oportunista.


Salat ha apuntat que la decisió l'ha pres pel bé del projecte de l'equip de govern.

Esther Salat

De no veure clar que haguem d'iniciar una nova etapa com a rivals polítics és el que ens porta a prendre la decisió. Això provocaria fractures a l'equip.


La baixa de Paraira a Unió comporta la seva dimissió com a presidenta del partit, que de forma provisional passa a mans del vicepresident Xavier Cortés. Les dues exmilitants democristianes tenen ara pendent afiliar-se a CDC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.