Les associacions de veïns dels districtes demanen una reunió 'ja' amb l'alcalde per solucionar la crisi dels consells


  • Comparteix:

Les associacions de veïns reclamen una participació real

Les associacions de veïns reclamen una participació real

Les associacions de veïns amb representació als districtes demanen una reunió amb l'alcalde per solucionar de forma urgent la crisi provocada pel 'mal funcionament' dels consells de districte. Totes les associacions, a excepció de Mas Gener, han reclamat diàleg i participació a l'equip de govern, i han reiterat que la situació és 'greu' i que podria desembocar en la retirada definitiva dels veïns de la mesa dels consells.

Els representants de totes les associacions de veïns dels districtes, excepte els de Mas Gener, a Mira-sol, demanaran conjuntament una reunió amb l'alcalde per solucionar d'una vegada per totes el mal funcionament dels consells de districte. Els veïns acusen l'equip de govern d'enganyar-los amb falses promeses de participació, i posen com a exemple el fet que l'Ajuntament encara no hagi contestat les seves peticions sobre la partida d'inversions destinada als districtes. Ho explica el president de l'associació de veïns Sant Joan de Mira-sol, Josep Maria Àngel.

Josep Maria Àngel

Encara esperem que l'Ajuntament quantifiqui les nostres peticions, però el pressupost ja s'ha aprovat. No estem disposats a perdre el temps.


Els representants veïnals han titllat de 'frívols' els que els acusen d'estar polititzats i han advertit que la situació provocada pel mal funcionament dels consells de districte és 'greu' i s'ha de resoldre d'una vegada per totes. Els veïns ofereixen diàleg, però reclamen a canvi voluntat política i mecanismes efectius per participar. Montse Inglès és membre de l'associació de veïns de La Floresta.

Montse Inglès

Esperem que l'alcalde ens rebi per solucionar els problemes derivats del mal funcionament dels consells de districte. Estem buscant solucions.


Els representants dels veïns consideren que no n'hi ha prou amb prometre una modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM), sinó que cal voluntat política per obrir mecanismes reals de participació i solucionar els greus problemes que pateixen els districtes. Les associacions de veïns s'han mostrat obertes a dialogar amb l'equip de govern, però han advertit que si la situació continua com fins ara, no descarten deixar de participar definitivament als consells de districte.

La reunió ha estat sol·licitada per les 4 associacions de la Floresta (Associació de veïns i Propietaris; Associació de veïns del barri de Mas Fortuny; Associació de veïns de La Floresta i Associació de veïns de La Serreta-Bosc d'en Saladrigues), les 2 de Les Planes (Associació de veïns de Can Borrull i Associació de propietaris i veïns de Les Planes) i 3 de les 4 de Mira-sol (Associació de veïns de Sant Joan de Mira-sol; Associació de veïns i Propietaris de Mira-sol, i Associació de veïns Verge del Carme).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.