Sant Cugat tindrà d'aquí a un any un centre d'apilament de biomassa


  • Comparteix:

Sant Cugat posa fil a l'agulla per tenir el centre d'apilament / Foto: ACN

Sant Cugat posa fil a l'agulla per tenir el centre d'apilament / Foto: ACN

Sant Cugat disposarà d'aquí a un any d'un centre d'apilament de biomassa i complementarà, amb l'altre futur centre de Terrassa, l'aposta del Consell Comarcal per generar energia renovable amb restes forestals. Ho ha avançat a Cugat.cat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, que ha explicat que en breu se signarà la cessió dels terrenys per part de l'Incasòl en una operació que, diu, buscarà el Consell Comarcal com a soci en el finançament.

'Per descomptat, sí', així de contundent s'ha mostrat el regidor de Medi Ambient preguntat sobre si el centre d'apilament de biomassa serà una realitat al municipi. No serà, però, l'únic centre de la comarca, ja que finalment el Consell Comarcal ha decidit que Terrassa i Sant Cugat, en lloc de competir per acollir la instal·lació, disposin d'una a cada municipi.

La cocapital vallesana va un pas per davant en els tràmits ja que, en el ple ordinari d'aquest dijous, el Consell Comarcal procedirà a l'aprovació inicial del conveni de col·laboració amb el consistori egarenc. De la seva banda, Sant Cugat és a punt de signar la cessió dels terrenys a tocar del cementiri amb l'Incasòl, amb el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, al capdavant.

Puigdomènech s'ha felicitat per la consecució d'aquest projecte, que veurà la llum d'aquí a un any, aproximadament.

Joan Puigdomènech

Jo ho donaria per fet. L'interés del municipi és que aquest centre existeixi a Sant Cugat també. En mig any podrem començar-ho a construir. En un any les obres podrien estar.


Puigdomènech ha recordat que proposarà que persones a l'atur amb experiència en l'àmbit facin cursos de formació al Servei d'Ocupació Municipal (SOM) per optar als llocs de feina de les instal·lacions.

El projecte
El centre s'emmarca en el programa 'Boscos del Vallès' del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Una iniciativa que també té el compromís de la Generalitat i la Diputació per anar junts en l'aplicació d'un nou model de gestió forestal a la comarca. El pla és desenvolupar el projecte fins al 2017 amb subvencions comarcals del PUOSC de la Generalitat i de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació, seguint els acords del Consell d'alcaldes i alcaldesses.

El centre d'apilament de biomassa és una de les apostes de Sant Cugat en política ambiental ja que entronca amb la voluntat que tenia el consistori de construir una central de biomassa a la ciutat al 2015.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.