Es presenta a Sant Cugat el llibre 'Catalunya inacabada', una proposta de reconstrucció nacional


  • Comparteix:

Rafel Hinojosa, Pere Baltà, Miquel Reniu i Joaquim Ferrrer varen publicar també junts el llibre 'Des del centreesquerra'.

Rafel Hinojosa, Pere Baltà, Miquel Reniu i Joaquim Ferrrer varen publicar també junts el llibre 'Des del centreesquerra'.

Els exdiputats de CiU Pere Baltà, Joaquim Ferrer, Rafel Hinojosa i Miquel Reniu, representants del sector centreesquerra de la federació, han presentat a Sant Cugat el seu segon llibre conjunt 'Catalunya inacabada'. L'obra és una visió del passat i futur del país amb crítica a les aliances polítiques amb partits anti-catalanistes.

Després de l'èxit que va tenir 'Des de la centreesquerra', Baltà, Ferrer, Hinojosa i Reniu tornen a unir les seves plomes de la mà de Rúbrica Editorial per analitzar l'estat actual i el futur del projecte polític de CiU. Sota el nom de 'Catalunya inacabada', els exdiputats exposen que encara queda molta feina per assolir els ideals de justícia i llibertat que propugna el nacionalisme català.

En aquest sentit, l'exconseller de Cultura, Joaquim Ferrer, ha plantejat que les majories absolutes del govern espanyol són la principal causa del retrocès de la dinàmica constitucional. Més punyent ha estat el missatge del periodista, Pere Baltà, regidor processat pel franquisme, que adverteix que hi ha un ampli sector de la societat civil que, després d'un quart de segle de democràcia, considera que l'administració és l'encarregada de defensar les seves llibertats.

Rafel Hinojosa, president del Consell Econòmic i Social, diu que el centreesquerra ha estat l'escenari on s'han trobat els partits que han donat llum a l'Estat del Benestar. Hinojosa ha lamentat que aquest Estat compta amb unes noves generacions que ja no s'identifiquen amb principis com la llengua, la cultura i el poble. Per últim Miquel Reniu, exdirector de Política Lingüística, ha dit, a títol personal, que el pacte del govern de CiU amb el PP va demostrar que la federació havia 'perdut el nord', ja que va suspendre assignatures com els serveis socials.

La plana major de CiU ha assistit a l'acte de presentació d'aquest llibre que va reunir una trentena de persones al Teatre-auditori. L'alcalde Lluís Recoder ha destacat que, en els últims anys, CiU s'ha centrat massa a l'hora d'impulsar el projecte nacional de país i, que per això, s'ha 'descuidat' una mica la defensa del progrés com a pilar del partit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.