Les JERC reclamen un 12 d'octubre laborable escombrant la ciutat


  • Comparteix:

Moment de l'acció reivindicativa / FOTO: JERC

Moment de l'acció reivindicativa / FOTO: JERC

Les JERC reclamen que el Dia de la Hispanitat sigui laborable i per això aquest dilluns han portat a terme una acció simbòlica. Els membres de la branca juvenil d'ERC han netejat alguns carrers del centre de la ciutat per evidenciar que 'no hi ha res a celebrar'. Per les JERC, la festa de la Hispanitat 'commemora l'inici del genocidi indígena' i és 'una vergonya celebrar aquesta data'.

La formació també ha repartit informació als vianants sobre l'origen d'aquesta festa. El portaveu de les JERC, Lluc Cahís, ha lamentat que mentre que a països llatinoamericans se celebra el Dia de la Identitat (República Dominicana), el Dia de la Resistència Indígena (Veneçuela i Nicaragua) o el Dia de la Descolonització (Bolívia), a l'Estat espanyol es recorda l'inici de l'explotació de centenars de milers de persones i es rememora la imposició cultural.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.