Més de 600 persones es concentren per donar suport als imputats pel 9N


  • Comparteix:

Més de 600 persones s'han concentrat aquest dimarts a la tarda a la plaça de la Vila per donar suport als imputats pel 9N. Ha estat una trobada organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha llegit el manifest unitari de la iniciativa, que defensa que la imputació del president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, la consellera en funcions Irene Rigau i l'exvicepresidenta del govern, Joana Ortega, representa 'la imputació de tota la ciutadania'.

En la lectura del manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha carregat contra 'la judicialització d'un acte democràtic'. Conesa ha qualificat de 'ridícul' aquest procés i ha defensat que les qüestions polítiques es tractin en el seu àmbit.

Mercè Conesa

Ens sembla un procés ridícul, el denunciem. No és democràtic. Els conflictes polítics no s'han de resoldre per vies judicials.


A banda dels impulsors de la convocatòria, membres de CDC, la CUP, ERC, MES, ICV i Demòcrates de Catalunya han participat a la protesta. Una resposta ciutadana i política que, des de l'ANC, interpreten com una mostra de solidaritat i d'injustícia per la imputació de Mas, Rigau i Ortega. Ho ha dit el responsable de Discurs i Missatge de l'ANC, Francesc Salvador, que s'ha felicitat per la mobilització.

Francesc Salvador

És una resposta solidària de tothom. Els 2.300.000 ciutadans que vam votar som tan culpables o innocents com els encausats. Això és unjust.


Els concentrats han signat una carta d'autoinculpació que s'enviarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

L'acte ha finalitzat amb el cant d''Els Segadors', que ha estat seguit de crits contra la justícia espanyola per part dels assistents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.