ERC torna a demanar que s'anul·li el procés que va condemnar Companys


  • Comparteix:

Lluc Cahís i Mireia Ingla

Lluc Cahís i Mireia Ingla

ERC-MES demana, un any més, que s'anul·li el procés que va condemnar l'expresident de la Generalitat, Lluís Companys, a morir executat pel règim franquista ara fa 75 anys. Ho ha fet en una concentració aquest dimecres al vespre a la plaça d'Octavià, on la presidenta del partit republicà, Mireia Ingla, ha subratllat el moment polític que viu el país pel que fa a la consecució de la independència. De fet, el grup d'ERC-MES materialitzarà aquesta petició a través d'una moció al ple de dilluns que ve.

Ingla creu que el fet que l'Estat espanyol no hagi condemnat la mort de l'expresident republicà està vist com 'la vergonya de tot Europa'.

Mireia Ingla

Reivindiquem l'anul·lació del procés que va dur a Companys a morir afusellat. L'Estat espanyol no ha estat capaç d'aturar aquest procés, que és la vergonya de tot Europa.


Ingla també ha explicat que si l'Estat espanyol no anul·la aquest procés, ho haurà de fer un eventual Estat català.

La trobada ha aplegat una trentena de persones, entre elles el regidor i membre de MES, Ferran Villaseñor, i l'extinent d'alcalde de CiU Francesc Carol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.