Suport del món local a Artur Mas per la imputació del 9N


  • Comparteix:

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha rebut el suport de 400 alcaldes de tot Catalunya, entre ells l'alcaldessa de Sant Cugat, per la declaració aquest dijous al matí com a encausat pel 9N. Els alcaldes s'han citat a les portes del Parlament, des d'on s'han dirigit cap a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La declaració de Mas coincideix amb el 75è aniversari de l'execució del president Lluís Companys.

La fiscalia acusa Mas dels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i usurpació de funcions, i comporten penes d'inhabilitació. A les portes del tribunal, centenars de ciutadans han esperat l'arribada de Mas com a mostra de suport al president i als altres imputats.

En declaracions a La Xarxa, l'alcaldessa i presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha lamentat la situació que es viu arran del 9N.

Mercè Conesa

Els alcaldesses i les alcaldesses representem la democràcia i donem suport al president perquè va escoltar el poble.


Membres del govern, de partits i d'entitats sobiranistes s'han sumat aquest dijous a la concentració, tal com ja van acudir dimarts a les portes del TSJC per donar suport a la consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau, i l'exvicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, que també van declarar pel 9N. Al vespre, es van organitzar concentracions davant dels ajuntaments per mostrar suport als encausats i a Sant Cugat la crida va obtenir la resposta de 600 persones.

L'ANC de Sant Cugat ha organitzat un bus per desplaçar-se a Barcelona per mostrar suport als encausats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.