Afectats per trastorns mentals demanen trencar amb l'estigmatització


  • Comparteix:

Les entitats locals que donen suport a persones amb trastorns mentals demanen trencar amb l'estigmatització social que pateix el col·lectiu. Les associacions han aprofitat la celebració aquest divendres del Dia Mundial de la Salut Mental per convidar la ciutadania a conèixer de prop aquest tipus patologies. L'ocasió ha servit per celebrar el vintè aniversari de l'associació Assadegam i presentar l'entitat d'atenció familiar Suport Salut Mental.

Sota el lema 'Dignitat en Salut Mental', Sant Cugat ha celebrat el Dia Mundial de la Salut Mental amb taules informatives, jocs infantils i música.

En aquest context, el president d'Assadegam, Francesc Lopera, ha demanat un esforç social per trencar amb l'estigmatització que pateixen les persones amb trastorns mentals.

Francesc Lopera

Encara queda molt recorregut. No és el mateix que fa 20 anys però encara hi ha estigmatització i hem de lluitar contra això.


Es tracta d'una visió compartida pel president de l'entitat Suport Salut Mental, Francesc Julio Monrós, que ha reivindicat més consciència social.

Francesc Julio Monrós

No es té consciència a àmbit social de la dificultat d'aquests pacients i en moltes ocasions són estigmatitzats per la seva malaltia.


L'acte ha tingut lloc a la plaça del Rei amb la presència de l'actor i escriptor Damián Alcolea, que pateix un trastorn obsessiu compulsiu (TOC), i de la tinenta d'alcalde de Benestar, Susanna Pellicer.

Segons dades de la Generalitat, l'afectació de malalties mentals s'ha incrementat un 18% a Catalunya en els darrers quatre anys. Sant Cugat tédiverses entitats que treballen en aquest àmbit. A més d'Assadegam i Suport Salut Mental, la ciutat també té un grup de Alcohòlics Anònims, el Taller de Jeroni de Moragas, l'Espai de Lleure per Persones amb Trastorn Mental de l'Ateneu i la Fundació Trastorn Límit de Personalitat de l'Idcsalud de l'Hospital General de Catalunya (HGC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.