Vistiplau del ple a una Taula de Mobilitat i a impulsar la zona verda i vermella


  • Comparteix:

El transport en bus s'analitzarà a la Taula de Mobilitat

El transport en bus s'analitzarà a la Taula de Mobilitat

El ple municipal dóna el vistiplau al naixement d'una Taula de Mobilitat per introduir millores en aquest àmbit a Sant Cugat. En paral·lel, s'impulsarà el desplegament de la zona verda d'aparcament a barris com Torreblanca, l'Eixample Sud i l'àrea de Can Cabassa, i la zona vermella. Les propostes han quedat recollides en una moció inicial de la CUP-PC i ICV-EUiA, esmenada per CiU, el PSC i ERC-MES. C's i el PP hi han votat a favor.

ESCOLTA-HO

Una taula per aplicar les recomanacions del PMU
La Taula de Mobilitat treballarà per aplicar les recomanacions en aquest àmbit recollides en el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) aprovat en el darrer mandat. Hi seran presents els partits i col·lectius ciutadans com entitats veïnals, usuaris de la bicleta, comerciants i consells escolars, entre altres.

Les temàtiques que analitzarà la taula són el transport urbà i interurbà, els recorreguts per a bicicletes, l'accessibilitat universal i el canvis de trànsit, entre d'altres. La portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, s'ha felicitat per la unitat de l'acord. El regidor de la CUP-PC Ramon Piqué ha remarcat el caràcter aglutinador de la proposta.

Ramon Piqué

Tots formem part d'aquests col·lectius en un moment de la nostra vida. Tots caminem, usem la bicicleta o usem el vehicle privat.


El tinent d'alcalde de Mobilitat, Damià Calvet, ha destacat la transversalitat del treball que es farà amb la taula.

Damià Calvet

La moció vam elevar-la. No volíem centrar-nos només en temes de transport públic i vam saber trobar una forma per analitzar la mobilitat.


El PSC ha recordat que l'actuació és necessària ja que la primera fase del PMU hauria d'acabar al 2018. ERC-MES ha fet incidència en resoldre la problemàtica de l'aparcament. El PP i C's s'han congratulat per les aportacions fetes pels partits i per l'oportunitat que suposa per a la ciutat millorar l'àmbit de mobilitat.

Zones verdes i vermelles d'aparcament
La moció aprovada recull que s'impulsarà el desplegament de les zones verdes i vermelles d'aparcament. Les verdes s'haurien de situar a Torreblanca, l'Eixample Sud i Can Cabassa, àrees on el veïnat pateix problemes per estacionar els vehicles. La mesura ja estava prevista al mateix PMU. L'area vermella, que permet aparcar-hi de forma gratuïta durant un temps limitat, es desplegaria a zones comercials o properes a equipaments públics amb alta afluència de ciutadania.

Segons la moció, les primeres accions per estendre les zones verdes i vermelles s'han de prendre en un termini inferior als sis mesos. El text destaca que hi haurà 'els mecanismes de participació ciutadana i informació necessaris'.

El Pla de Mobilitat va aprovar-se fa un any i mig amb els vots a favor de totes les formacions, tret del PP, que hi va votar en contra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.