Sant Cugat no serà ciutat contrària al TTIP


  • Comparteix:

El TTIP busca crear la zona de lliure comerç més gran del mon / Imatge: UE

El TTIP busca crear la zona de lliure comerç més gran del mon / Imatge: UE

El ple municipal ha rebutjat la moció d'ICV-EUiA per convertir Sant Cugat en ciutat contrària al Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions entre la UE i els EUA (TTIP) CiU, el PP i C's han votat en contra del text, mentre que la CUP-PC i ERC-MES hi han votat a favor i el PSC s'hi ha abstingut. El TTIP pretén crear la zona de lliure comerç més gran del món.

ESCOLTA-HO

Els ecososocialistes critiquen la falta de transparència en les negociacions de l'acord i adverteixen del risc que suposa per als drets laborals, els serveis públics i la democràcia. La portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha subratllat que l'aprovació del tractat comportaria perjudicis.

Roser Casamitjana

Els governs perdran poder, s'obre la porta a la privatització dels serveis públics, perilla la seguretat alimentària i la protecció de dades.


Tots els grups municipals han lamentat la falta d'informació de les negociacions d'aquest tractat. La CUP-PC i ICV-EUiA creuen que aquesta opacitat amaga efectes negatius per a les llibertats personals i per als organismes públics. En canvi, el PP, el PSC, C's i CiU creuen que cal tenir més informació per poder posicionar-se, un punt de vista que ha defensat el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas.

Carles Brugarolas

Compartim la preocupació i, fins i tot, molts aspectes crítics, però creiem que es massa aviat perquè aquesta ciutat es posicioni respecte el tractat.


El mandat passat, els ecosocialistes ja van presentar sense èxit una moció similar contra aquest acord que negocien la UE i els EUA.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.