Sant Cugat, amb la proposta de la UGT per ajudar els aturats majors de 55 anys


  • Comparteix:

L'objectiu de la proposta és ajudar les persones desocupades majors de 55 anys / Foto: ACN

L'objectiu de la proposta és ajudar les persones desocupades majors de 55 anys / Foto: ACN

Sant Cugat dóna suport a la creació de la prestació 'Garantia +55' impulsada per la UGT a través d'una moció institucional. L'objectiu de la iniciativa és que les persones de més de 55 anys desocupades que hagin cotitzat durant un mínim de 15 anys i hagin esgotat la prestació de l'atur tinguin una prestació econòmica igual al salari mínim interprofessional (SMI) vigent i el manteniment d'entre un 90 i el 100% del còmput de les bases de cotització. La proposta també inclou apujar el SMI als 1.000 euros per apropar-lo als estàndards dictats per la Carta Social Europea.

ESCOLTA-HO

La moció preveu simplificar l'actual sistema de prestacions i assegurar la compatibilitat de les prestacions econòmiques amb altres rendes. També reclama finalitzar amb 'l'estigmatització de les persones desocupades en general i concretament de les majors de 55 anys'.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha destacat també que la moció acorda que l'Ajuntament faci tot el possible per lluitar contra aquesta situació.

Carles Brugarolas

Hi ha un segon acord que demana estudiar i promoure les mesures que es poden prendre per ajudar la inserció laboral d'aquest col·lectiu. A més, també traslladarem a la UGT, al Consell Comarcal, a la Diputació i a la Generalitat aquest acord.


Segons el text, l'Ajuntament promourà mesures per afavorir la reinserció laboral del col·lectiu de majors de 55 anys i mesures complementàries de prestació social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.