L'EMD de Valldoreix entra a la Junta de Seguretat Local


  • Comparteix:

C's reclama més efectius per a Valldoreix

C's reclama més efectius per a Valldoreix

La Junta de Seguretat Local incorporarà el president de l'EMD, Josep Puig, com a representant del govern valldoreixenc arran d'una moció de C's amb esmenes de CiU que demanava més competència per al territori en seguretat. Les aportacions de CiU avancen que l'equip de govern vol augmentar a 120 els agents en aquest mandat i que l'EMD tindrà un grup de treball per fer seguiment de les problemàtiques que pugui haver-hi al territori.

ESCOLTA-HO

Les esmenes de CiU han volgut aclarir alguns punts de la moció de C's, que va ser aprovada a l'última junta de veïns de Valldoreix amb els vots favorables de l'equip de govern de l'EMD, format per CiU-Actuem. Uns canvis amb els quals l'equip de govern ha deixat clar que Valldoreix disposa d'una cobertura policial 'equivalent a qualsevol altre barri'.

Davant la petició de C's de més policies al territori, CiU ha argumentat que no els incrementaran fins que no s'ampliï el nombre d'efectius actual a la ciutat, xifrats en 89 agents. En aquest sentit, CiU ha avançat que es vol assolir la ràtio d'entre 1,2 i 1,5 agents per cada 1.000 habitants quan incrementin la plantilla a 120 agents el 2019.

CiU ha donat llum verda a l'entrada de l'EMD a la Junta de Seguretat Local, tal com ha afirmat la regidora Cristina Paraira.

Cristina Paraira

Podem considerar positiu que el president local formi part de la Junta de Seguretat Local i també que tinguin un grup de treball organitzat.


A més, les esmenes de CiU permeten que l'EMD de Valldoreix disposi, igual que els consells de barri, d'un grup de treball de seguretat per abordar les seves problemàtiques.

ERC-MES, que va votar-hi en contra a Valldoreix, ha preferit abstenir-se 'per respecte a l'autonomia de l'EMD'. També s'ha abstingut el PP, que ha trobat més prioritari augmentar els efectius dels Mossos. Tant la CUP-PC com el PSC han coincidit que el model de seguretat local proposat per C's no és el seu model.

Tot i no compartir les esmenes de CiU, C's les ha incorporat al text per poder donar-li sortida, segons el seu portaveu, Aldo Ciprián.

Aldo Ciprián

Quan l'EMD en ple vota a favor és que hi ha una preocupació. A Can Monmany hi ha contractada seguretat privada.


A banda del patrullatge habitual que els agents de la Policia Local fan a tot el conjunt del territori, Valldoreix disposa a dia d'avui de tres agents: dos al matí i un a la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.