Sant Cugat entra a l'associació Bioinformàtics Barcelona


  • Comparteix:

Logotip de l'associació Bioinformàtics Barcelona (BIB) / Foto: web del BIB

Logotip de l'associació Bioinformàtics Barcelona (BIB) / Foto: web del BIB

Sant Cugat s'adhereix a l'associació Bioinformàtics de Barcelona (BIB), una entitat sense ànim de lucre que vol impulsar la formació, la recerca i la transferència tecnològica en la bioinformàtica. La iniciativa té un cost de 2.000 euros anuals per a l'Ajuntament i té l'objectiu de posicionar l'àrea de Barcelona com a pol de referència en aquest sector.

La proposta, impulsada per 25 centres de referència en el tractament de dades biològiques, va arribar a l'Ajuntament per part de la catedràtica d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i presidenta executiva del BIB, Anna Ripoll. El consistori tindrà un representant municipal en aquest clúster que engloba administració pública, universitat, empresa i societat civil i es podrà nodrir dels continguts i els resultats que generi el BIB.

La regidora de Comunicació i Innovació, Joana Barbany, ha destacat el fet que Sant Cugat sigui l'únic consistori que forma part del clúster.

Joana Barbany

Som l'únic Ajuntament que forma part del BIB, per tant ens posiciona com a ciutat. El més important és que les empreses i les universitats i nosaltres mateixos ens podem beneficiar del contingut que es genera al BIB.


Segons Barbany, un exemple d'aquests beneficis és la possibilitat d'incorporar experts en bioinformàtica a les empreses farmacèutiques de la ciutat.

Joana Barbany

Una de les aplicacions més importants de la bioinformàtica és en la indústria farmacèutica i mèdica. Bàsicament s'aprofiten les dades per elaborar un producte més adaptat al pacient.


La primera iniciativa del BIB ha estat crear un programa de formació professional en informàtica orientat a la branca de la bioinformàtica. L'Escola Universitària Gimbernat, situada a Sant Cugat, serà l'espai que acollirà aquest nou programa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.