L'Ajuntament portarà als jutjats el repartiment de l'ermita de la Salut


  • Comparteix:

Ermita de la Salut / Foto: Web de l'EMD de Valldoreix

Ermita de la Salut / Foto: Web de l'EMD de Valldoreix

El consistori portarà als jutjats la decisió de la Generalitat del 2010 de situar l'ermita de la Salut només al terme municipal del Papiol. Després de cinc anys, el consistori ha optat per la via judicial, a través d'un contenciós administratiu, per recuperar la part de territori que compartia amb aquest municipi del Baix Llobregat.

Sant Cugat continua la batalla per reclamar una part de l'ermita de la Salut, que s'ubica entre Valldoreix i el Papiol. L'Ajuntament no accepta que aquest element patrimonial s'ubiqui íntegrament al Papiol i considera que, per la connotació històrica i tradicional amb la ciutat, s'hauria de tenir com a mínim el 50% de la propietat, com havia estat durant anys, com ha explicat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, en declaracions a La Xarxa.

Damià Calvet

Com que Sant Cugat no vol renunciar a compartir la territorialitat de l'ermita amb el Papiol, presentarem un contenciós.


Una vegada el jutjat contenciós administratiu hagi emès sentència, la part que no hi estigui d'acord -Sant Cugat o el Papiol- podrà presentar un recurs que s'elevaria al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Una disputa que ve de lluny
L'Ajuntament del Papiol va començar els tràmits per quedar-se amb la totalitat de l'ermita de la Salut el 2009. L'alcalde del municipi en aquella època, Albert Vilà, ja apuntava que la reclamació santcugatenca era 'purament sentimental' i assegurava que no hi havia 'cap dubte que les claus de l'ermita les havia tingut històricament el Papiol'.

Tot i que fa cinc anys que la Generalitat va decidir que els terrenys eren papiolencs, això no ha fet modificar durant aquesta època la festivitat valldoreixenca de l'Aplec de la Salut, el 12 d'octubre, que se celebra en aquesta zona any rere any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.