ICV-EUiA vol que el ple rebutgi el decret que grava l'autoconsum energètic


  • Comparteix:

El ple discutirà el decret que grava l'autoproducció energètica

El ple discutirà el decret que grava l'autoproducció energètica

ICV-EUiA presentarà al ple de novembre una moció perquè el consistori rebutgi el reial decret que regula l'autoconsum energètic. Aquest document planteja una taxa per als ciutadans que produeixin la seva energia i els obliga a demanar permís a les companyies elèctriques per fer una instal·lació d'aquest tipus.

El grup ecosocialista demana que el ple rebutgi aquest text i que el ple insti l'Estat espanyol a derogar el reial decret i a 'deixar de subordinar la política energètica als interessos de les grans companyies elèctriques'. ICV-EUiA assenyala que l'autoproducció elèctrica és 'un dret cívic i un instrument clau' per aconseguir un sistema energètic basat al 100% en renovables.

La portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, considera que l'autoproducció és essencial per al futur.

Roser Casamitjana

Creiem que l'autoproducció és un fet molt positiu que ajuda a evitar el canvi climàtic i a amortir la dependència que tenim de l'exterior. Ens sembla que és un decret gairebé escandalós.


La moció també destaca la generació d'electricitat 'respectuosa amb el medi ambient' com un dels beneficis principals de l'autoproducció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.