La CUP-PC vol que Sant Cugat aposti per l'economia social i solidària


  • Comparteix:

Els horts urbans són una forma d'economia social

Els horts urbans són una forma d'economia social

La CUP-PC vol que l'Ajuntament s'adhereixi a la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària, nascuda la setmana passada a Badalona. La proposta, que es presentarà al proper ple a través d'una moció , vol garantir la col·laboració entre el consistori i aquest tipus d'economia, a través d'una garantia a llarg termini de recursos, mecanismes de formació continuada i tècniques de promoció econòmica. Els independentistes volen que l'economia social i solidària esdevingui 'el motor primer de desenvolupament local i d'arrelament amb la ciutat'.

La moció també proposa que es potenciïn les relacions amb les entitats mitjançant convenis i sistematitzant clàusules socials i mediambientals en la contractació pública. En aquest sentit, el membre de la CUP Julià Mestieri ha destacat el valor afegit d'aquest tipus d'economia.

Julià Mestieri

L'economia generada des de l'economia social i solidària té un valor afegit que a vegades no es pot mesurar als concursos. Aquesta xarxa vol aportar el suport i activar nous mecanismes.


Segons el grup municipal, tot plegat aniria en coherència amb acords assolits fa tres anys, quan la ciutat va adherirse al moviment de Ciutats en Transició i quan va certificar el suport al cooperativisme.

La proposta dels independentistes també proposa destinar un percentatge dels plans d'ocupació al desenvolupament de tasques en l'economia social i solidària. A més, recull sensibilitzar i formar en aquest àmbit als centres educatius.

El ple d'aquest mes tindrà lloc el dilluns 16 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.