Primer aniversari de la consulta del 9N


  • Comparteix:

Cues a l'institut Leonardo da Vinci per votar el 9N

Cues a l'institut Leonardo da Vinci per votar el 9N

Avui es compleix un any de la consulta del 9N. A Sant Cugat, hi van participar 32.130 santcugatencs, un 46% de les 69.249 persones que tenien dret a votar. La victòria va ser per al doble 'sí' (82,07%), el 'sí-no' es va quedar amb un 12,31% i el 'no' va assolir un 3,01%. El percentatge restant es va dividir entre el 'sí-blanc', el vot en blanc i altres.

La participació d'aquell diumenge va superar amb escreix el 25% de votants que va tenir la consulta del 13D del 2009 a Sant Cugat, en la qual els majors de 16 anys també van poder participar.

El portaveu de la delegació internacional que observava el procés participatiu del 9N, l'europarlamentari conservador escocès Ian Duncan, va visitar aquell diumenge l'institut Pla i Farreras de Sant Cugat. Acompanyat pel secretari general del Diplocat, el santcugatenc Albert Royo, Duncan va supervisar el procés de participació a Catalunya amb altres polítics europeus.

La jornada va transcórrer amb plena normalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.