C's proposa rebaixar l'IBI un 10% durant el mandat


  • Comparteix:

Els regidors de Ciutadans (C's) durant la roda de premsa

Els regidors de Ciutadans (C's) durant la roda de premsa

Ciutadans (C's) aposta per rebaixar l'IBI un 4%, en lloc del 2,2% que proposa l'equip de govern per a les properes ordenances i assegura que és possible una reducció fins al 10% per al 2019, any de fi del mandat. El partit d'Albert Rivera creu que és important 'alliberar el ciutadà de recursos perquè pugui consumir'.

Les negociacions per a les ordenances fiscals de l'any entre l'equip de govern i l'oposició continuen. El regidor de C's Sergio Blázquez ha explicat que la rebaixa de l'IBI que proposen no suposaria 'un desgavell per a les finances de Sant Cugat'.

Sergio Blázquez

Apostem per una rebaixa del 4% i, fins i tot, per a final de mandat hauria de de ser d'un 10%. Això no suposa un desgavell de les fiances perquè Sant Cugat continua creixent i es veu compensat.


Ciutadans demana, a més, que no se superi l'actual índex d'endeutament que té l'Ajuntament, que se situa en un 55%, tot i que el límit que marca la legislació vigent és del 75% sobre els ingressos corrents per als consistoris.

C's també proposa una bonificació en l'impost de tracció mecànica per beneficiar els santcugatencs que tinguin cotxes que emeten menys gasos contaminants i fer pagar més els cotxes que més contaminin.

C's es va abstenir en l'aprovació inicial de les ordenances al ple municipal. L'aprovació definitiva es debatrà al ple de desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.