Mercè Conesa, sobre el cas 'Petrum 2': 'Van simular un escorcoll'


  • Comparteix:

Mercè Conesa, als estudis de La Xarxa / Foto: La Xarxa

Mercè Conesa, als estudis de La Xarxa / Foto: La Xarxa

L'alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, creu que la investigació del cas 'Petrum 2' suposa una 'una escenificació molt cruel' i que es 'va simular un escorcoll que no es va produir', en al·lusió a la cerca de l'expedient d'una adjudicació d'una obra de Promusa per part de la Guàrdia Civil. Conesa ho ha dit aquest dimecres en una entrevista a La Xarxa, on també ha defensat la legalitat de les donacions a CDC i ha subratllat que la majoria d'ajuntaments implicats en aquesta investigació van fer bé la feina.

La Guàrdia Civil va registrar l'agost passat la seu de l'empresa municipal d'habitatge Promusa en el marc de l'operació 'Petrum 2', que investiga presumptes comissions il·legals en l'adjudicació d'obra pública. La investigació, dirigida pel jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell, se centra en l'adjudicació a la constructora Teyco l'any 2008 de la construcció d'un edifici d'habitatge protegit a la plaça de Rabassaires, a Volpelleres.

L'alcaldessa ha defensat la feina feta des de l'Ajuntament i ha explicat que, quan ella ocupava la cartera d'Urbanisme, no intervenia en les decisions de les adjudicacions, ja que això correspon als equips tècnics. Conesa creu que la posada en escena de la investigació va ser una 'simulació' d'un escorcoll que, en realitat, no es va produir.

Mercè Conesa

Hem fet la feina ben feta, deixant en mans dels equips tècnics les adjudicacions. Estem vivint una escenificació molt cruel. Van simular un escorcoll que no es va fer.


Conesa ha remarcat la voluntat de col·laborar amb la justícia per esvair les sospites sobre aquestes presumptes irregularitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.