La CUP crida a concentrar-se per la suspensió cautelar del TC a la resolució


  • Comparteix:

Seu del TC / Foto: ACN

Seu del TC / Foto: ACN

La CUP convoca aquest dijous una concentració a la plaça de la Vila, a les vuit del vespre, arran de la suspensió de la resolució de desconnexió del Parlament emesa pel Tribunal Constitucional (TC), sota el lema 'Quan la injustícia es fa llei desobeir és una obligació'. El tribunal ha admès a tràmit per unanimitat el recurs del govern espanyol contra el text i l'ha suspès cautelarment durant un termini inicial de cinc mesos, en aplicació de l'article 161.2 de la Constitució espanyola.

A més de la suspensió cautelar, el TC ha acordat notificar explícitament la resolució a 21 càrrecs de la Mesa del Parlament i del govern, entre els quals hi ha el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, i la presidenta de la cambra, Carme Forcadell.

En concret, els adverteix del seu 'deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada' i els adverteix de les 'eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en les quals poden incórrer'. Amb tot, no ha fet referència explícita a les noves atribucions del TC per suspendre els càrrecs que incompleixin les sentències, com li demanava el govern espanyol.

El TC dóna ara 10 dies al Parlament perquè es personi al procés i formuli les al·legacions que consideri convenients, i demana al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que faci efectives les notificacions i advertiments.

Reacció del govern
El govern tirarà endavant la resolució en 'compliment estricte' del mandat del Parlament 'sobirà', ha expressat la vicepresidenta del govern, Neus Munté. La portaveu de l'executiu ha refusat parlar de 'desobediència' a aquest recent pronunciament judicial i ha dit que s''obeirà' i 'respectarà' la majoria absoluta de la cambra.

Moció
Arran de la suspensió cautelar efectuada pel TC, el grup municipal de la CUP-PC proposa, a través d'una moció, que l'Ajuntament insti el Parlament a adoptar 'les mesures necessàries per obrir el procés de desconnexió amb l'Estat espanyol'. També demana a l'hemicicle i al futur govern a complir 'exclusivament' les normes o mandats que sorgeixin de la cambra nacional. A més, el text del grup independentista preveu que Sant Cugat es posi a disposició del Parlament per garantir la creació d'un eventual nou estat català independent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.